Διεθνή

Σρέντερ: Μήνυσε το Γερμανικό Κοινοβούλιο

Σρέντερ: Μήνυσε το Γερμανικό Κοινοβούλιο

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Ο δικηγόρος του, Μίχαελ Νάγκελ, δήλωσε ότι κατέθεσε μήνυση στο διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου.  

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ μήνυσε την Μπούντεσταγκ, την Κάτω Βουλή του Γερμανικού Κοινοβουλίου, για να αποκαταστήσει τα προνόμιά του ως πρώην καγκελάριος.

Από τον 78χρονο πρώην Καγκελάριο αφαιρέθηκε το δικαίωμά του στο γραφείο του στην Μπούντεστανγκ,  εν μέσω αυξανόμενης απογοήτευσης για την άρνησή του να αποστασιοποιηθεί από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Ο δικηγόρος του, Μίχαελ Νάγκελ, δήλωσε ότι κατέθεσε μήνυση στο διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου.

Το έγγραφο του δικαστηρίου αναφέρει ότι η απόφαση να κλείσει το γραφείο του Γκέρχαρντ Σρέντερ και να επανατοποθετηθεί το υπόλοιπο προσωπικό θυμίζει «ένα απόλυτο πριγκιπικό κράτος» και δεν πρέπει να επιτρέπεται σε μια συνταγματική δημοκρατική χώρα.

Σημειώνεται ότι ο Σρέντερ είναι υπερασπιστής του Nord Stream και Πρόεδρος της επιτροπής μετόχων της Nord Stream AG, του διαχειριστή του αγωγού φυσικού αερίου που ανήκει κατά πλειοψηφία στη ρωσική Gazprom.

Νωρίτερα, στις αρχές αυτής της εβδομάδας, γλίτωσε μια απόπειρα αποβολής από το τοπικό παράρτημα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματός, αφού αρμόδια κομματική επιτροπή αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία, που να αποδεικνύουν πως είχε παραβιάσει τους κανόνες που αρμόζουν σε κομματικό μέλος. ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης είχε σφυρηλατήσει δεσμούς φιλίας με τον Ρώσο Πρόεδρο, Πούτιν, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τον οποίο περιέγραψε το 2004 ως «τέλειο δημοκράτη». Ο πρώην ηγέτης, μέντορας του σημερινού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, αποφάσισε τον Μάιο να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πετρελαίου Rosneft και εξακολουθεί να τηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο και τον Β. Πούτιν.  Πρόκειται για μία συμπεριφορά που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τον σημερινό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, που πρέπει να απολογούνται για την ακραία φιλορωσική στάση του πρώην ηγέτη του SPD και της Γερμανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments