Διεθνή

Ερντογάν: Η Αγία Σοφία παρακαταθήκη του Μωάμεθ

Ερντογάν: Η Αγία Σοφία παρακαταθήκη του Μωάμεθ
Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παραλείπει να προσβάλλει την πατρίδα μας και τη χριστιανική παράδοση της Ελλάδας

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παραλείπει να προσβάλλει την πατρίδα μας και τη χριστιανική παράδοση της Ελλάδας, μα και ολόκληρης της Ευρώπης, στις παραμονές της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και ενώ το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» φέρεται αποφασισμένο να επεκταθεί και να κινηθεί και προς την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία, την οποία συνέδεσε με τα στρατιωτικά όνειρα του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή, «ξύνοντας» με αυτόν τον τρόπο την πληγή που το καθεστώς της γειτονικής χώρας έχει προκαλέσει στον χριστιανικό κόσμο.

Σημειώνουμε ότι η Αγία Σοφία αποκαλείται επισήμως Μέγα Τζαμί της Αγίας Σοφίας. Η Αγία Σοφία λειτουργεί ως τζαμί για τους Μουσουλμάνους πιστούς, μετά τη μετατροπή της σε χώρο θρησκευτικής λατρείας, απόφαση που είχε προκαλέσει τις οργίλες αντιδράσεις της Ελλάδας και, συνολικότερα, της χριστιανικής Ευρώπης.

Αναλυτικά, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε: «Ανοίγοντας την Αγία Σοφία εκ νέου για λατρεία, στηρίξαμε εκ νέου την παρακαταθήκη της άλωσης και του νικηφόρου στρατιωτικού του Πορθητή. Το τελευταίο διάστημα, με τα τζάμια που ανεγείραμε σε διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης, διαφοροποιήσαμε, πληθύναμε και διευρύναμε την σφραγίδα που άφησε σε αυτά τα χώματα ο πρόγονος μας. Κάθε τζαμί τους, με τα εζάν τους να αντηχούν στους ουρανούς των πόλεων μας, το βλέπουμε ως ένα  πνευματικό φύλακα που έχει στηθεί στα χώματα της πατρίδας για το μέλλον της πατρίδας και του έθνους μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments