Κόσμος

Πούτιν: Διαφημίζει τα αποτυχημένα ρωσικά όπλα

Πούτιν: Διαφημίζει τα αποτυχημένα ρωσικά όπλα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να πουλήσει προηγμένα όπλα σε συμμάχους σε όλο τον κόσμο και να συνεργαστεί για την ανάπτυξη στρατιωτικής τεχνολογίας, σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Απτόητος ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιχειρεί να πουλήσει τώρα τα ρωσικά όπλα, τα οποία, όμως, δεν σημείωσαν την προσδοκώμενη από τη Μόσχα επιτυχία επί του ουκρανικού πεδίου.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να πουλήσει προηγμένα όπλα σε συμμάχους σε όλο τον κόσμο και να συνεργαστεί για την ανάπτυξη στρατιωτικής τεχνολογίας, σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Μάλιστα, μιλώντας σε έκθεση όπλων έξω από τη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι τα ρωσικά όπλα βρίσκονται πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή τους.

Επιπλέον, ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία εκτιμά τους στενούς της δεσμούς με τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική, «και είναι έτοιμη να προσφέρει στους εταίρους και συμμάχους της τα πιο σύγχρονα είδη όπλων. Από φορητά όπλα έως τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό, μαχητικά αεροσκάφη και drones».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βρει νέα μοντέλα και συστήματα, πολλά από τα οποία είναι «χρόνια ή και δεκαετίες μπροστά από τα ξένα αντίστοιχά τους και σαφώς ανώτερα από αυτά όσον αφορά τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η εξέλιξη του πολέμου δεν μπορεί, βέβαια, να αποτελέσει μια πειστική απόδειξη για το ποιοτικό επίπεδο της ρωσικής βιομηχανίας όπλων. Στρατιωτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η κακή απόδοση των ρωσικών στρατευμάτων και όπλων στην Ουκρανία θα μπορούσε να καταστήσει τις εξαγωγές όπλων της Μόσχας λιγότερο ελκυστικές για πιθανούς αγοραστές, όπως είναι η Ινδία, η οποία έχει βασιστεί, κατά το παρελθόν, σε μεγάλο βαθμό,  στην τεχνολογία της στρατιωτικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.