Γεωπολιτικά

Ερντογάν: Έξαλλος από την παραλαβή των γαλλικών Ραφάλ

Ερντογάν: Έξαλλος από την παραλαβή των γαλλικών Ραφάλ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε έκρυθμη κατάσταση ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στην παραλαβή των γαλλικών αεροσκαφών Ραφάλ από την Ελλάδα.

Σε έκρυθμη κατάσταση ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στην παραλαβή των γαλλικών αεροσκαφών Ραφάλ από την Ελλάδα.

Πιο ειδικά, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε, εμφανώς εκνευρισμένος, αναφορικά με την παραλαβή των γαλλικών Ραφάλ από την πατρίδα μας ότι  «στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, εγκαταστάθηκε το έκτο μαχητικό αεροσκάφος Ραφάλ που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία Ανακοινώθηκε πως η Αθηνά για να διασφαλίσει την ασφάλεια των αεροσκαφών της,  εγκατέστησε στη βάση της Τανάγρας το  σύστημα αεράμυνας Πάτριοτ. Η Ελλάδα, στα πλαίσια της αγοράς κόστους 2,8 δις ευρώ από τη Γαλλία, παρήγγειλε από το Παρίσι,  24 αεροσκάφη τύπου Ραφάλ,  εκ των οποίων τα 12 είναι μεταχειρισμένα. Η Ελλάδα με στόχο να αποκτήσει αεροπορική ανωτερότητα απέναντι στην Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο, ανακοινώθηκε ότι συνεχίζει τις εργασίες της για την αγορά αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ».

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι, μόλις προχθές, ο Υφυπουργός κ. Άγγελος Συρίγος, διεθνολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης, η οποία βρίσκεται στην Τανάγρα.

Μάλιστα, ο κ. Συρίγος ανέφερε σχετικά ότι «η αγορά των Rafale είναι εξαιρετικά σημαντική. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε την τελευταία δεκαετία στα εξοπλιστικά προγράμματα. Τα Rafale είναι στρατηγικά όπλα, χτυπάνε με ακρίβεια από πολύ μεγάλη απόσταση».

Ο Έλληνας Υφυπουργός συνέδεσε, δε, την παραλαβή των Rafale με αποτρεπτικούς στόχους έναντι της Τουρκίας: «Δεν αγοράσαμε τα Rafale για να πολεμήσουμε. Τα αγοράσαμε για να μην χρειαστεί να πολεμήσουμε. Για να καταδείξουμε την ισχύ μας και να σταλεί το μήνυμα ότι σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι σε βάρος μας, θα υπάρχει αιματηρό τίμημα. Η Ελλάδα με την αγορά των Rafale στέλνει το μήνυμα στην Τουρκία “Μη διανοηθείς να κάνεις κάτι”».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments