Ελλάδα

Πρ. Αρχηγός ΓΕΣ: Η Τουρκία πίσω από το περιστατικό στον Έβρο

Πρ. Αρχηγός ΓΕΣ: Η Τουρκία πίσω από το περιστατικό στον Έβρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο πρώην ΑΓΕΣ, που έχει υπηρετήσει και ως διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, έκανε λόγο για «υβριδική απειλή», που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, παίρνει τη μορφή των μεταναστευτικών ροών

Την πεποίθησή του ότι η Τουρκία υποκινεί μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα διατύπωσε ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Γεώργιος Καμπάς.

Ο πρώην ΑΓΕΣ, που έχει υπηρετήσει και ως διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, έκανε λόγο για «υβριδική απειλή», που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, παίρνει τη μορφή των μεταναστευτικών ροών, και τόνισε ότι η Τουρκία είναι η υπεύθυνη για το περιστατικό στον Έβρο.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», ο κ. Καμπάς υποστήριξε ότι «πίσω από τους μετανάστες στον Έβρο ήταν η τουρκική στρατοφυλακή».

Ο Στρατηγός Καμπάς ανέφερε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα έχει εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι στον Έβρο υπάρχουν πολλές αμφισβητούμενες νησίδες μετά τη χάραξη του 1926, οι οποίες δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου ανατολικά ή δυτικά του μέσου ρου και δεν υπήρχαν τότε.

Ο πρώην Αρχηγός ΑΓΕΣ ανέφερε, προς την κατεύθυνση αυτή, ότι «υπάρχουν πολλές νησίδες που δημιουργούνται και εξαφανίζονται αναλόγως των εποχών και του χρόνου, γι’ αυτό ανέβασαν σε μια από αυτές τους δυστυχισμένους ανθρώπους για να περάσουν απέναντι… (Οι νησίδες) μπορεί να μην ανήκουν και σε κανέναν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments