Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Να μειώστε τη θέρμανση 1 βαθμό κελσίου και θα εξοικονομήσουμε 7% ενέργεια το χρόνο

Φον ντερ Λάιεν: Να μειώστε τη θέρμανση 1 βαθμό κελσίου και θα εξοικονομήσουμε 7% ενέργεια το χρόνο

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Ursula von der Leyen

Φον ντερ Λάιεν: "Έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας, γίνονται περαιτέρω γνωστοί στην Ευρώπη", σχολίασε η κ. Φον ντερ Λάιεν

Η Ευρώπη αναμένεται να έχει έναν δύσκολο χειμώνα, ελέω κλιματικής αλλαγής και του πολέμου στην Ουκρανία και γι’ αυτό το λόγο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, επεσήμανε πως εάν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώσουν κατά 1 βαθμό την θερμοκρασία της θέρμανσης τους το χειμώνα τότε, η Γηραιά ήπειρος θα εξοικονομήσει περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα χρόνο.

Μάλιστα η  πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε και ένα μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταποκριθούν οι χώρες μέλη της ΕΕ στον δύσκολο χειμώνα που αναμένεται, δεδομένων των συνθηκών που έχουν προκύψει με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

“Έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας, γίνονται περαιτέρω γνωστοί στην Ευρώπη”, σχολίασε η κ. Φον ντερ Λάιεν, παρατηρώντας πως οι ελαφρώς υψηλότερες θερμοκρασίες για τον κλιματισμό, για παράδειγμα, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στο τοπίο της εξοικονόμησης ενέργειας.

Η κα φον ντερ Λάιεν σχολίασε πως είναι καλό που κράτη μέλη της Ένωσης συμπεριλαμβάνουν τέτοια μέτρα στα σχέδιά τους.

“Μαζί εξοικονομούμε ενέργεια για έναν ασφαλή χειμώνα” τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments