Ελλάδα

Θεαματική αναβάθμιση του Ελληνικού Στρατού

Θεαματική αναβάθμιση του Ελληνικού Στρατού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στα χνάρια της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού της πατρίδας μας κινείται και ο Στρατός της χώρας μας

Στα χνάρια της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού της πατρίδας μας κινείται και ο Στρατός της Χώρας μας, ο οποίος βλέπει τις δυνάμεις του να αναβαθμίζονται θεαματικά μετά από αθόρυβους χειρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών περί αναβάθμισης του πυραυλικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης MLRS από την Lockheed Martin, η Χώρα μας αποκτά μια εμβέλεια στόχου, που υπερβαίνει τα 160 χιλιόμετρα, χάρη στους 152 αμερικανικούς ATACMS Block 1, που κατασκευάζονται από την Lockheed Martin.

Επιπροσθέτως, με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία που υπεγράφη από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η πατρίδα μας έχει στη διάθεσή της τριάντα ρουκετοβόλα MLRS  με δυνατότητα βολής βλημάτων ATACMS, το βεληνεκές των οποίων φθάνει πλέον στα 480 χιλιόμετρα.

Με αυτόν τον τρόπο, τα εν λόγω ρουκετοβόλα μετατρέπονται και αναβαθμίζονται σε αυτό ακριβώς που φοβόταν η Άγκυρα, δηλαδή σε deep strike όπλα, ικανά να «χτυπήσουν», αν βεβαίως παραστεί ανάγκη, μέχρι ανατολικά της τουρκικής πρωτεύουσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments