Διεθνή

Σολτς: Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα σε εκδήλωση

Σολτς: Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα σε εκδήλωση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάχθηκε στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς από διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον χώρο εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε, στο Νοϊρούπιν του Βρανδεμβούργου

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάχθηκε στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς από διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον χώρο εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε, στο Νοϊρούπιν του Βρανδεμβούργου.

Ο κ. Σολτς μιλούσε σε εκδήλωση διαλόγου με πολίτες σε κεντρική πλατεία της πόλης. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος και οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε έλεγχο ασφάλειας.

Γύρω από την πλατεία όμως είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα από τη μια της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και από την άλλη της Αριστεράς. «Ψεύτη», «προδότη του λαού» και «χάσου», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα εναντίον του καγκελάριου, απαιτώντας να παραιτηθεί.

Ο καγκελάριος Σολτς, που μίλαγε για την ενεργειακή κρίση και το νέο πακέτο ελαφρύνσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ακουστεί πάνω από τα συνθήματα και τα γιουχαΐσματα. «Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα», δήλωσε ο κ. Σολτς, ενώ, απαντώντας σε παιδί που ρώτησε εάν η έλλειψη αερίου που οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων τον χειμώνα, δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα τα καταφέρουμε».

Γερμανία: Ένταση και θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις του Αμπάς περί «απαρτχάιντ» και «50 ολοκαυτωμάτων»

«Από το 1947 μέχρι σήμερα, το Ισραήλ έχει διαπράξει 50 σφαγές σε 50 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις, στο Νταΐρ Γιασίν, στην Ταντούρα, στο Καφρ Κάσιμ και σε πολλά άλλα. 50 σφαγές, 50 ολοκαυτώματα. Ως και σήμερα έχουμε καθημερινά νεκρούς από τον ισραηλινό στρατό. Η απαίτησή μας είναι: Σταματήστε! Αρκετά! Αφήστε μας να βρούμε ειρήνη! Ας κοιτάξουμε μπροστά, την ασφάλεια, τη σταθερότητα!».

Αυτή ήταν δήλωση αυτή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο, έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ώρες σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ΜΜΕ, που επικρίνουν κυρίως το γεγονός ότι ο κ. Σολτς δεν απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά και από τον ίδιο τον καγκελάριο, ο οποίος εξέφρασε αργότερα τον εκνευρισμό του, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο παλαιστίνιος ηγέτης ερωτήθηκε αν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και τη Γερμανία για την επίθεση της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εναντίον αθλητών της ομάδας του Ισραήλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments