Διεθνή

Πούτιν: Στη σύνοδο κορυφής της G20 μαζί με τον Σι Τζινπίνγκ

Πούτιν: Στη σύνοδο κορυφής της G20 μαζί με τον Σι Τζινπίνγκ

Πηγή Φωτογραφίας: Al Jazeera

Πούτιν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και αυτός της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο ότι σκοπεύουν να είναι παρόντες στη σύνοδο κορυφής της G20

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και αυτός της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο ότι σκοπεύουν να είναι παρόντες στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στο Μπαλί αργότερα φέτος, δήλωσε ο αρχηγός του ινδονησιακού κράτους στο πλαίσιο συνέντευξής του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ρώσοι αγρότες κατά Πούτιν

Σε κατάσταση οικονομικής απόγνωσης έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος στρέφει πλέον ανοιχτά τα πυρά του εναντίον των πολιτικών που ακολουθεί το καθεστώς Πούτιν.

Η οικονομική επιδείνωση της ρωσικής αγροτικής οικονομίας γίνεται με τρόπο σαφή και σταθερό από την έναρξη του πολέμου κατά της Ουκρανίας και των επακόλουθων δυτικών κυρώσεων.

Η Ρωσία είναι η πέμπτη χώρα παγκοσμίως σε γεωργικά προϊόντα, με παραγωγή πρωταρχικά προσανατολισμένη στο σιτάρι και το καλαμπόκι, και περί το 15% του ενεργού πληθυσμού απασχολείται στη γεωργία και τον δασικό τομέα.

Μάλιστα, ο αγροτικός τομέας είχε ανακοινωθεί από τον σημερινό Πρόεδρο ως εθνική προτεραιότητα το 2005 και αποτέλεσε για πρώτη φορά μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης αντικείμενο 15ετούς προγράμματος ανάπτυξης την περίοδο 2008 – 2012 με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής, την βιώσιμη ανάπτυξη και την διατήρηση των χρησιμοποιούμενων φυσικών πόρων.

Ωστόσο, η Ρωσία γνωρίζει την απότομη συρρίκνωση της οικονομίας της κατά 4% σε ετήσια βάση, κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, και οι Ρώσοι παραγωγοί βιώνουν τη μείωση των εξαγωγών αργού πετρελαίου και γεωργικών προϊόντων, μετά από σχετικές, διαδοχικές αποφάσεις του Β. Πούτιν. man-452904_960_720

Τώρα, είναι αυτός ο τελευταίος που γίνεται στόχος επικρίσεων και παραπόνων από τον αγροτικό κόσμο της Χώρας. Έτσι, το προεδρείο της Ένωσης Αγροτών και Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ρωσίας αποφάσισε να απευθύνει έκκληση στον Β. Πούτιν να άρει τον εξαγωγικό δασμό στα σιτηρά.

Το συνδικαλιστικό όργανο των Ρώσων αγροτών αναφέρει στο κείμενο προς τον Πούτιν ότι «με στόχο τη διατήρηση των επιθυμητών ρυθμών αύξησης της παραγωγής, σας ζητάμε να διευκολύνετε την έναρξη διαπραγμάτευσης και μεγάλης κλίμακας παρέμβασης, καθώς και την άρση του εξαγωγικού δασμού για τις καλλιέργειες σιτηρών. Αυτά είναι απαραίτητα λόγω της τρέχουσας κατάστασης των τιμών στην αγορά σιτηρών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments