Διεθνή

Μενέντεζ: Ανεπίτρεπτο το status quo στην Κύπρο

Μενέντεζ: Ανεπίτρεπτο το status quo στην Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη «Καθημερινή», ο κ. Μενέντεζ έκανε σαφή λόγο για παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου από την Τουρκία.

Ανεπίτρεπτο χαρακτήρισε το καθεστώς που επικρατεί στη μαρτυρική Κύπρος, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη «Καθημερινή», ο κ. Μενέντεζ έκανε σαφή λόγο για παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου από την Τουρκία.

Επίσης, ο πολύπειρος Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε για τουρκικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Κύπρο, καθώς και για παρωχημένους περιορισμούς στην πώληση όπλων στην Λευκωσία.

Αναλυτικότερα, ο Μπομπ Μενέντεζ τόνισε ότι «μισό σχεδόν αιώνα από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, τα τουρκικά στρατεύματα συνεχίζουν να κατέχουν παράνομα το βόρειο τμήμα του νησιού. Αυτό το status quo στην Κύπρο είναι ανεπίτρεπτο. Η τουρκική δραστηριότητα στα Βαρώσια είναι ανεπίτρεπτη και έρχεται σε άμεση αντίθεση με πολλαπλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Και οι τουρκικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ανεπίτρεπτες. Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος της Τουρκίας πρέπει να σταματήσει αμέσως τις προκλήσεις του».

Ο κ. Μενέντεζ επεσήμανε ακόμη ότι οι Αμερικανοί παραμένουν προσηλωμένοι «στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία». Καθώς οι Κύπριοι Αμερικανοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Κύπριους από όλο τον κόσμο στην προσπάθειά τους να ενώσουν την πατρίδα τους και καθώς επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ένα οικονομικά ευημερούν κράτος απαλλαγμένο από την παράνομη κατοχή, θα είμαι δίπλα του».

Σε αυτό το πνεύμα, λοιπόν, «με την Κύπρο να επιδιώκει να εμβαθύνει τη στρατηγική της εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ, είναι προς το εθνικό μας συμφέρον σε θέματα εθνικής ασφάλειας και οικονομίας να άρουμε τους ξεπερασμένους περιορισμούς στις πωλήσεις όπλων που δεν βοηθούν πλέον τους στόχους ασφαλείας των ΗΠΑ  στη Μεσόγειο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments