Διεθνή

Ρωσικοί βομβαρδισμοί τρεις μέρες πριν τη συμβολική 24η Αυγούστου

Ρωσικοί βομβαρδισμοί τρεις μέρες πριν τη συμβολική 24η Αυγούστου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να προετοιμάζει κάτι πονηρό και αποκρουστικό, τρεις μέρες πριν από την 24η Αυγούστου, ημέρα εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να προετοιμάζει κάτι πονηρό και αποκρουστικό, τρεις μέρες πριν από την 24η Αυγούστου, ημέρα εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και της συμπλήρωσης έξι μηνών από την αποφράδα 24η Φεβρουαρίου.

Νέοι πυροβολισμοί έπεσαν «βροχή» το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή και νωρίς το χάραμα σήμερα κοντά στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια και ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους κοντά στην Οδησσό, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται, τρεις ημέρες πριν από τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης έξι μηνών πολέμου.

Η 24η Αυγούστου θα είναι μια διπλά συμβολική ημερομηνία, καθώς θα σηματοδοτήσει επίσης την 31η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία οδήγησε τον Πρόεδρο Ζελένσκι να καλέσει τους συμπατριώτες του να είναι σε επαγρύπνηση απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Μόσχα. Ο Ουκρανός Πρόεδρος προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να προετοιμάζει «κάτι ιδιαίτερα πονηρό, κάτι ιδιαίτερα αποκρουστικό».  

Στην πρώτη γραμμή του πυρός, ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε ξανά τη Νικόπολη στη διάρκεια της νύχτας, η οποία αντικρίζει τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της Ζαπορίζια, στην άλλη όχθη του ποταμού Dnipro. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Βαλεντίν Ρεζνίτσενκο, τουλάχιστον 25 οβίδες έπεσαν στην πόλη.

Η Ρωσία ανέφερε ότι εκτόξευσε πέντε πυραύλους Κρουζ Kalibr σε αποθήκες όπλων κοντά στο λιμάνι της Οδησσού στη νότια Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, δύο από αυτούς τους πύραυλους αναχαιτίστηκαν και οι άλλοι τρεις έπληξαν αγροτικά κτίρια σε αυτή την κρίσιμη περιοχή για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Περαιτέρω βομβαρδισμοί και μάχες αναφέρθηκαν και από τις δύο πλευρές στις περιοχές Ζαπορίζια και Ντόνετσκ,  όπου το αρχηγείο του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε την Κυριακή ότι απέκρουσε πολλές ρωσικές επιθέσεις τα τελευταία 24ωρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments