Nέα της αγοράς

Δικαστήριο της Σαγκάης της Κίνας καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκιση δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία

Δικαστήριο της Σαγκάης της Κίνας καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκιση δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία

Πηγή Φωτογραφίας: The Supreme People's Court Of The People's Republic Of China- Global Times

Ο Ξιάο συνελήφθη το 2017 σε ξενοδοχείο το Χονγκ Κονγκ, με τις αρχές της Κίνας να τον κατηγορούν για παράνομες μεθόδους πλουτισμού

Δικαστήριο της Σαγκάης της Κίνας καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκιση τον Κινεζοκαναδό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ξιάο Σιανχούα, επιβάλλοντας πρόστιμο 55,03 δισ. γουάν (8,09 δισ. δολάρια) στην εταιρεία του, Tomorrow Holding.

Ο Ξιάο συνελήφθη το 2017 σε ξενοδοχείο το Χονγκ Κονγκ, με τις αρχές της Κίνας να τον κατηγορούν για παράνομες μεθόδους πλουτισμού και συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την Tomorrow Holding μέσω παράνομων καναλιών χρηματοδότησης.

Το 2020 οι κινέζικες αρχές ανέλαβαν τον έλεγχο σε εννέα από τις επιχειρήσεις του με τον όμιλο Tomorrow να ανακοινώνει ότι συνεργάζεται με τις αρχές στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει πως ο Ξιάο και η Tomorrow Holding «παραβίασαν πολλές φορές του κανονισμούς χρηματοπιστωτικής διαχείρισης» και πως «έπληξαν τη χρηματοπιστωτική ασφάλεια» της Κίνας, μετέδωσε το Reuters.

Την εποχή της σύλληψής του ο Ξιάο ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας, με μια περιουσία που υπολογιζόταν σε 6 δισ. δολάρια.

Διατηρούσε σχέσεις με υψηλόβαθμούς κινέζους κομμουνιστές ηγέτες και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, απήχθη από πράκτορες του Πεκίνου.

Μετά την απαγωγή του λίγες πληροφορίες είχαν γίνει γνωστές για την υπόθεση από τις κινεζικές αρχές.

Η έρευνα σε βάρος του φαίνεται πως εντάσσεται στο πλαίσιο της εκτεταμένης εκστρατείας κατά της διαφθοράς, την οποία κήρυξε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ όταν ανέλαβε την εξουσία το 2012.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments