Διεθνή

FΑΖ: Επαρκής η προστασία από κορονωïό τη νέα σχολική χρονιά;

FΑΖ: Επαρκής η προστασία από κορονωïό τη νέα σχολική χρονιά;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η ομοσπονδιακή Υπουργός Παιδείας Μπετίνα Σταρκ - Φατζίνκερ απέκλεισε για άλλη μια φορά το κλείσιμο σχολείων σε όλους τους τομείς τους επόμενους μήνες λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού.

Η τέταρτη σχολική χρονιά ξεκινά υπό συνθήκες πανδημίας. Το κλείσιμο των σχολείων που αποκλείστηκαν κατηγορηματικά, η έλλειψη φίλτρων αέρα και η υποχρεωτική χρήσης μάσκας αποτελούν πηγή κριτικής από συλλόγους, αν και διατυπώνονται αποκλίνουσες απόψεις, σύμφωνα με αφιέρωμα της «Frankfurter Allgemeiner Zeitung».

Η ομοσπονδιακή Υπουργός Παιδείας Μπετίνα Σταρκ – Φατζίνκερ απέκλεισε για άλλη μια φορά το κλείσιμο σχολείων σε όλους τους τομείς τους επόμενους μήνες λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού. «Πρέπει να προετοιμάσουμε τα πάντα για να μην φτάσει τόσο μακριά», είπε η φιλελεύθερη πολιτικός την περασμένη Τετάρτη. Η διδασκαλία θα πρέπει επίσης να είναι δυνατή με τη χρήση ψηφιακών μέσων, εάν οι δάσκαλοι απουσιάζουν, αλλά «πάντα μόνο σε περιορισμένο βαθμό και όχι κλειστά σχολεία για μήνες», τόνισε η Υπουργός.

Σχετικά με την κριτική των προτάσεων για τον νέο νόμο περί προστασίας από λοιμώξεις, τόνισε: «Οι ομοσπονδιακές πολιτείες έχουν κάθε ευκαιρία να θέτουν κανόνες με τα σχολεία.» Ήταν η εργασία για το καλοκαίρι για να τους προετοιμάσει. Ο νέος ομοσπονδιακός νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις δεν υποτίθεται ότι θα τεθεί σε ισχύ πριν από την 1η Οκτωβρίου – αποκλείει κατηγορηματικά το κλείσιμο των σχολείων και προβλέπει την απαίτηση μάσκας μόνο εάν απειλούνται να ακυρωθούν τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο.

Η υπουργός σχολείων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Δωροθέα Φέλλερ, δεν αποκλείει την επιστροφή στην απαίτηση της μάσκας για το φθινόπωρο και το χειμώνα σε μεμονωμένα σχολεία ή ακόμη και σε όλους τους τομείς. Δεδομένου του τρέχοντος αριθμού μολύνσεων από κορωνοϊό, δεν είναι απαραίτητο να φοράμε προστατευτικά στο στόμα και τη μύτη, είπε την Τετάρτη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως νομική βάση για αυτό.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της πολιτείας παρακολουθεί την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης του κορωνοϊού και θα περιμένει τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς. Στην αρχή των φθινοπωρινών διακοπών, η ιδέα θα πρέπει στη συνέχεια να προσαρμοστεί. «Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνουμε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας», είπε η Φέλλερ. Αυτό θα συζητηθεί στη συνέχεια με το Υπουργείο Υγείας.

Πριν από δύο εβδομάδες εξακολουθούσε να βασιζόταν στην προσωπική ευθύνη. Πριν από δύο εβδομάδες, συνέστησε την εθελοντική χρήση μάσκας στην τάξη. Οι γονείς θα πρέπει να υποβάλονται σε γρήγορες εξετάσεις κορωνοϊού, ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να τεστάρουν τον εαυτό τους στο σπίτι – κατά περίπτωση και εθελοντικά. Την πρώτη μέρα του σχολείου υπάρχει, ακόμη, μια επιλογή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στο σχολείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments