Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Την Παρασκευή η “μάχη” στη Βουλή και τη Δευτέρα η εξεταστική

Παρακολουθήσεις: Την Παρασκευή η “μάχη” στη Βουλή και τη Δευτέρα η εξεταστική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Έτσι αναμένεται να κορυφωθεί η “μάχη” που αφορά τις παρακολουθήσεις.

Το Σώμα αποφάσισε επίσης ότι την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη. Επίσης, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, την οποία στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη σύσταση εξεταστικής. Εξάλλου, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 31 Αυγούστου ή την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου για να καταθέσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Κατέθεσε πρόταση το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Η Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να αποδοθούν τυχόν υπάρχουσες πολιτικές, ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες, ζητά να διερευνηθεί πλήρως:

Ποιος ζήτησε τη «νόμιμη επισύνδεση» των επικοινωνιών του κ. Ν. Ανδρουλάκη, για ποιο λόγο και σε ποια τεκμηρίωση στηρίχθηκαν οι λόγοι «εθνικής ασφάλειας»; Λήφθηκε υπόψη η ιδιότητα του κ. Ανδρουλάκη ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Ήταν, ο κ. Ανδρουλάκης ελεγχόμενος για κατασκοπεία ή τρομοκρατία ή επιβουλή κατά του πολιτεύματος και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας; Ποιος επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με το κακόβουλο λογισμικό Predator; Συνδέεται το γεγονός με την δήθεν «νόμιμη επισύνδεση» στις τηλεφωνικές επικοινωνίες ενός προσώπου και, εν τέλει, ενός κόμματος από την Ε.Υ.Π.; Υφίσταται δίκτυο διασυνδεδεμένων άμεσα ή έμμεσα με την Ε.Υ.Π ιδιωτικών εταιρειών που συνεργάζονται με το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) της ΕΥΠ ή με οποιαδήποτε άλλη χρηματοδοτούμενη από το ελληνικό κράτος οντότητα; Σε ποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτικών και άλλων προσώπων έχουν υπάρξει επισυνδέσεις ή παγιδεύσεις τηλεφώνων με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού και για ποιο χρονικό διάστημα; Ποιοι δύνανται να χρησιμοποιούν το κακόβουλο λογισμικό predator στην ελληνική επικράτεια και ποιες οι σχέσεις αυτών με πολιτικά πρόσωπα και δημόσιους λειτουργούς; Υπάρχει στην κατοχή και ποιων το περιεχόμενο των υποκλοπών της ΕΥΠ; Ακολουθήθηκε η στο νόμο προβλεπόμενη διαδικασία γνωστοποιήσεων των σχετικών εισαγγελικών διατάξεων; Συντάχθηκαν οι προβλεπόμενες εκθέσεις και σε ποιους κοινοποιήθηκαν; Σε ποιες υπηρεσίες, οργανικές μονάδες και πρόσωπα γνωστοποιήθηκαν τα αρχεία που δημιουργήθηκαν από την επισύνδεση της ΕΥΠ στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments