Διεθνή

Ενέργεια: Προειδοποίηση του Βέλγου πρωθυπουργού για δύσκολους χειμώνες

Ενέργεια: Προειδοποίηση του Βέλγου πρωθυπουργού για δύσκολους χειμώνες

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

"Οι επόμενοι 5 έως 10 χειμώνες θα είναι δύσκολοι", προειδοποίησε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου, καθώς οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη εκτοξεύτηκαν σε νέα ρεκόρ

“Οι επόμενοι 5 έως 10 χειμώνες θα είναι δύσκολοι”, προειδοποίησε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου, καθώς οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη εκτοξεύτηκαν σε νέα ρεκόρ.

“Η εξέλιξη της κατάστασης είναι πολύ δύσκολη σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Ντε Κρου στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga. “Ορισμένοι τομείς αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες με αυτές τις υψηλές τιμές ενέργειας”.

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν σε περίπου 15 φορές τη μέση τιμή της θερινής περιόδου και η ηλεκτρική ενέργεια αυξήθηκε κατά πολύ λόγω της απειλής περαιτέρω περικοπών της ρωσικής προμήθειας.

Τα συμβόλαια αναφοράς για το φυσικό αέριο αυξήθηκαν έως και 21%, ενώ η γερμανική ηλεκτρική ενέργεια εκτινάχθηκε για πρώτη φορά πάνω από τα 700 ευρώ ανά μεγαβατώρα, καθώς ο βασικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream πρόκειται να σταματήσει για τριήμερη συντήρηση στις 31 Αυγούστου, εγείροντας εκ νέου ανησυχίες ότι η σύνδεση δεν θα επιστρέψει σε λειτουργία όπως έχει προγραμματιστεί.

Ο Ντε Κρόο δήλωσε ότι το Βέλγιο μπορεί να αντέξει την κρίση “εάν στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments