Κόσμος

Ερντογάν: Τα τελευταία δύο χρόνια, σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων τους οποίους η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν

Ερντογάν: Τα τελευταία δύο χρόνια, σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων τους οποίους η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, Αρχείου

Ερντογάν: "Η τουρκική ακτοφυλακή έχει σώσει χιλιάδες ζωές παράτυπων μεταναστών που απωθήθηκαν παράνομα από τις ελληνικές αρχές", επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας

“Η τουρκική ακτοφυλακή έχει σώσει χιλιάδες ζωές παράτυπων μεταναστών που απωθήθηκαν παράνομα από τις ελληνικές αρχές”, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Χάρη στις προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, έχουμε αποτρέψει θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια, σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων τους οποίους η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή ανέρχονται σε 245.000, συμπληρώνοντας ότι η τουρκική χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακινητών.

«Εάν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματά μας στην αμυντική βιομηχανία παρά τη στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας, σημαίνει ότι στερείται στρατηγικού οράματος», συνέχισε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο τούρκος πρόεδρος είπε πως η Άγκυρα δεν τρέφει εχθρότητα προς καμιά χώρα, σημειώνοντας: «Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη, πιο προηγμένη και ειλικρινή σχέση με κάθε χώρα». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Τουρκία φιλοδοξεί να δημιουργήσει «μια ζώνη ειρήνης και συνεργασίας» γύρω της, ξεκινώντας από τους γείτονές της.

Ακολούθως, αναφερόμενος στους επικριτές των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, είπε ότι σιωπούν όταν «άλλες χώρες, 10.000 χιλιόμετρα μακριά, έρχονται και παρεμβαίνουν σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη».

Προειδοποίησε ότι αν αυτές οι χώρες εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες με πυρομαχικά, οχήματα και εξοπλισμό, η Τουρκία θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση έως και 30 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορά της. «Αν ενοχλούνται από αυτό, συγγνώμη, ας ενοχληθούν και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», ανέφερε ο Ερντογάν.

Επισημαίνοντας ότι ο τουρκικός στρατός επέκτεινε τη ζώνη των επιχειρήσεών του στη Συρία και στο Ιράκ, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι «τρομοκράτες» υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα σε περιοχές «όπου νιώθουν πιο ασφαλείς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments