Διεθνή

Guardian: Αναξιόπιστος ο ισχυρισμός της Ρωσίας για τον δολοφόνο

Guardian: Αναξιόπιστος ο ισχυρισμός της Ρωσίας για τον δολοφόνο

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Ο ισχυρισμός της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας ότι ταυτοποίησε τον δολοφόνο της Ντάρια Ντούγκινα δεν έχει αξιοπιστία.

Ο ισχυρισμός των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας σχετικά με τον δολοφόνο της Ντάρια Ντούγκινα είναι αναξιόπιστος, σύμφωνα με τον Guardian.

Το διάσημο και έγκριτο μέσο πληροφόρησης εκτιμά ότι οι ισχυρισμοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τον θύτη της ειδεχθούς πράξης στερούνται αξιοπιστίας και ότι γεννούν περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που δίνουν.

Ο ισχυρισμός της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας ότι ταυτοποίησε τον δολοφόνο της Ντάρια Ντούγκινα δεν έχει αξιοπιστία.

Πιο αναλυτικά, με βάση το δημοσίευμα, «ο γρήγορος εντοπισμός του υποτιθέμενου ενόχου από την FSB εγείρει το ερώτημα γιατί δεν έγινε καμία σύλληψη».

«Σύμφωνα με την FSB, η δολοφόνος κατάφερε να μπει στη Ρωσία με τη 12χρονη κόρη της, να κυκλοφορεί απαρατήρητη ενώ άλλαζε συχνά τις πινακίδες στο Mini Cooper της, να τοποθετήσει και να πυροδοτήσει έναν επαγγελματικό εκρηκτικό μηχανισμό και να φύγει από τη χώρα».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι «η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ισχυρίστηκε ότι είχε διαρρήξει την υπόθεση, δημοσίευσε πληροφορίες και ένα βίντεο που έδειχνε ότι μια Ουκρανή από το σύνταγμα Αζόφ της χώρας ήταν υπεύθυνη για τη δολοφονία της Ντούγκινα, πατέρας της οποίας είναι ο ακροδεξιός θεωρητικός Αλεξάντερ Ντούγκιν».

«Η ταχύτητα με την οποία η FSB έχει καταλήξει σε βίντεο «αποδεικτικά», καθώς και αρκετές μάλλον αινιγματικές πτυχές της υπόθεσης σίγουρα εγείρουν ερωτηματικά. Για μια υπηρεσία που απέτυχε να λύσει πολλές δολοφονίες υψηλού προφίλ στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των επικριτών του Πούτιν, η ταχύτητα των εργασιών της FSB σε αυτήν την υπόθεση είναι τόσο ύποπτη όσο και η έλλειψη προόδου αλλού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments