Διεθνή

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει να παγώσουν οι γραμμές του μετώπου για να «ηρεμήσει» η Ρωσία

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει να παγώσουν οι γραμμές του μετώπου για να «ηρεμήσει» η Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ζελένσκι: "Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει με καμία πρόταση να παγώσουν οι σημερινές γραμμές του μετώπου στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία προκειμένου να «ηρεμήσει» η Μόσχα", δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

“Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει με καμία πρόταση να παγώσουν οι σημερινές γραμμές του μετώπου στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία προκειμένου να «ηρεμήσει» η Μόσχα”, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Κίεβο.

Προέτρεψε επίσης τον κόσμο να μην δείξει κόπωση από τον πόλεμο, λέγοντας ότι αυτό θα αποτελούσε μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα ανακαταλάβει την προσαρτηθείσα από την Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας με κάθε μέσο που θεωρεί σωστό, και ότι δεν θα συμβουλευόταν άλλες χώρες πριν το πράξει.

Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο μετά την λήξη του φόρουμ Πλατφόρμα της Κριμαίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία στο οποίο συμμετείχαν ηγέτες δεκάδων χωρών και οργανώσεις, οι περισσότεροι μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Ζελένσκι: Υπόσχομαι να απελευθερώσω την Κριμαία – Θα αποκατασταθούν ο παγκόσμιος νόμος και η τάξη

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε σήμερα να αποκαταστήσει τη ουκρανική διακυβέρνηση στην Κριμαία η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, μια κίνηση, είπε, που θα βοηθήσει να αποκατασταθούν «ο παγκόσμιος νόμος και η τάξη».

Είπε σε μια διεθνή διάσκεψη για την Κριμαία πως η ανάκτηση του ελέγχου της χερσονήσου, που καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014 σε μια κίνηση που δεν έχει αναγνωριστεί από τις περισσότερες άλλες χώρες, θα είναι «το μεγαλύτερο αντιπολεμικό βήμα».

«Όλα ξεκίνησαν με την Κριμαία, και θα τελειώσουν με την Κριμαία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ομιλία του κατά την έναρξη του Crimea Forum, ενός φόρουμ που επιδιώκει να αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και να βάλει τέλος στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

«Και αυτό είναι αλήθεια, και πιστεύω σε αυτό 100%, ότι για να υπερνικήσουμε τον τρόμο, να δώσουμε πίσω τις εγγυήσεις και την ασφάλεια στην περιοχή μας, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, πρέπει να επιτύχουμε τη νίκη στη μάχη με εναντίον της ρωσικής επίθεσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments