Διεθνή

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός εκτάκτως στο Κίεβο

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός εκτάκτως στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ταξίδι πραγματοποίησε στην Ουκρανία ο  Μπόρις Τζόνσον, που εξακολουθεί να είναι Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας έως τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Β. Ζελένσκι

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία την Τετάρτη εναντίον της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, όπου είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι.

Ο φάκελος αυτής της βοήθειας των 54 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή περίπου 64 εκατομμυρίων ευρώ, θα περιλαμβάνει 2.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και «πολεμικά πυρομαχικά», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Βρετανού πρωθυπουργού σε δελτίο τύπου.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στέκεται με τους Ουκρανούς φίλους μας. Πιστεύω ότι η Ουκρανία μπορεί και θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», τόνισε εμφατικά ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος, αν και προετοιμάζεται να εγκαταλείψει την εξουσία, πραγματοποιεί ένα νέο, τρίτο ταξίδι στο Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης έξι μήνες πριν.

Οι δύο υποψήφιοι για τη διαδοχή του, η Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, έχουν δεσμευτεί, και οι δύο, να συνεχίσουν τη βρετανική υποστήριξη προς την Ουκρανία, και μετά το πέρας της επικείμενης, κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας.

Η Λιζ Τρας, η οποία εμφανίζεται ως το φαβορί στο εσωτερικό ψηφοδέλτιο του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν «ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ουκρανίας», εάν, βεβαίως, αναλάμβανε τα ηνία του Κόμματος των Συντηρητικών και της βρετανικής Κυβέρνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments