Διεθνή

ΟΗΕ: Πάνω από 300 εκ. άνθρωποι σε επισιτιστική κρίση

ΟΗΕ: Πάνω από 300 εκ. άνθρωποι σε επισιτιστική κρίση

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια παγκοσμίως έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2019 στα 345 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια παγκοσμίως έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2019 στα 345 εκατομμύρια, εν μέρει λόγω της πανδημίας COVID-19, των συγκρούσεων, αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με βάση όσα ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτσισης (=WFP), Corinne Fleischer, 135 εκατομμύρια άνθρωποι υπέφεραν από οξεία πείνα σε όλο τον κόσμο πριν από την υγειονομική κρίση, αριθμός που έκτοτε έχει ανέβει και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω διαταραχών που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και τις πολεμικές συγκρούσεις.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά αυτές τις εξελίξεις», είπε η Corinne Fleischer. «Βλέπουμε τώρα ότι υπάρχουν δέκα φορές περισσότεροι εκτοπισμοί σε όλο τον κόσμο λόγω της κλιματικής αλλαγής και των συγκρούσεων και φυσικά όλα συνδέονται με την κρίση επισιτισμού. Επομένως, ανησυχούμε πολύ για τη σωρευτική επίδραση του COVID, την αλλαγή του κλίματος και τον πόλεμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Στην Εγγύς Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο πόλεμος στην Ουκρανία, έναν από τους κύριους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, είχε τεράστιο αντίκτυπο, ανέφερε η περιφερειακός διευθυντής του WFP, υπογραμμίζοντας την εξάρτηση της περιοχής από τις εισαγωγές και την εγγύτητά της στη Μαύρη Θάλασσα.

Το WFP υποστηρίζει 13 από τα 16 εκατομμύρια ανθρώπους που χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια, αλλά αυτό καλύπτει μόνο τις μισές καθημερινές ανάγκες ενός ατόμου λόγω έλλειψης κεφαλαίων. 

Το κόστος αυξήθηκε περαιτέρω κατά 45% κατά μέσο όρο από τότε που χτύπησε η πανδημία του κορωνοϊού στα τέλη του 2019 και οι δυτικοί χορηγοί αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments