Διεθνή

Βουλγαρία: Οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom διεξάγονται μόνο στο πλαίσιο της νυν υπάρχουσας συμφωνίας

Βουλγαρία: Οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom διεξάγονται μόνο στο πλαίσιο της νυν υπάρχουσας συμφωνίας

Πηγή Φωτογραφίας: Ruetir, Wales Online

Βουλγαρία: "Οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom μπορεί να διεξάγονται μόνο στο πλαίσιο της νυν υπάρχουσας συμφωνίας, η οποία ισχύει μέχρι τα τέλη του έτους"

“Οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom μπορεί να διεξάγονται μόνο στο πλαίσιο της νυν υπάρχουσας συμφωνίας, η οποία ισχύει μέχρι τα τέλη του έτους”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπηρεσιακός υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Ρόσεν Χρίστοφ.

Η Βουλγαρία έχει συμφωνία με την Gazprom Export για προμήθεια 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και υποχρέωση να χρησιμοποιεί τουλάχιστον 80% των ποσοτήτων αυτών. Εάν δε το κάνουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να το πληρώσουμε, ανεξάρτητα από το εάν το έχουμε χρησιμοποιήσει ή όχι. Εάν δεν επωφεληθούμε των ποσοτήτων, πιθανόν μας περιμένει διαιτησία και υπάρχει πιθανότητα να χάσουμε ένα τεράστιο ποσό, είπε ο υπουργός.

Ο Χρίστοφ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναζητά εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η σύνδεση με την Ελλάδα να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Οκτωβρίου.

Διαδήλωση κατά διαπραγματεύσεων με την «Gazprom»

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Προεδρικό Μέγαροστο κέντρο της Σόφιας για να διαμαρτυρηθούν για τις πιθανότητες η βουλγάρικη κυβέρνηση να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την «Gazprom».

]Η διαδήλωση υποστηρίζεται από την Δημοκρατική Βουλγαρία και διεξάγεται με το σλόγκαν #ГAZwithme. Οι διαδηλωτές κατά της «Γκάζπρομ» θα συμμετάσχουν και στην ειρηνική πορεία για ελευθερία και ανεξαρτησία που διοργανώνουν οι Ουκρανοί στην Βουλγαρία. Η πορεία θα περάσει από βασικές λεωφόρους της πρωτεύουσας και θα φτάσει στο άγαλμα του ουκρανού ποιητή, Ταράς Σεφτσένκο, στην πλατεία «Βαζράζντανε» όπου θα αποτεθούν λουλούδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments