Διεθνή

Επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: “Τα σύνορα μας είναι ξέφραγο αμπέλι”

Επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: “Τα σύνορα μας είναι ξέφραγο αμπέλι”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, reuters

Επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Σκληρή επίθεση άσκησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην τουρκική κυβέρνηση ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Καλιτσντάρογλου, με αφορμή το μεταναστευτικό

Σκληρή επίθεση άσκησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην τουρκική κυβέρνηση ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Καλιτσντάρογλου, με αφορμή το μεταναστευτικό, ο οποίος αναφέρθηκε με σφοδρό τρόπο για την πολιτική του Τούρκου Προέδρου.

O Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε «ξέφραγο αμπέλι» τα τουρκικά σύνορα, υποστηρίζοντας ότι «αν πληρώσεις, οι λαθρέμποροι σε πάνε οπουδήποτε».

«Στην Τουρκία έχουμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Ανάμεσά τους είναι Σύροι, Αφγανοί, Αφρικανοί. Η πλειοψηφία αυτών είναι από τη Συρία. Τα σύνορα μας έχουν μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι. Σήμερα αν δώσετε χρήματα, οι λαθρέμποροι μπορούν να σας φέρουν και να σας πάνε οπουδήποτε. Αυτή η κυβέρνηση δεν ελέγχει ούτε το κράτος, ούτε τα σύνορα.

Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ξέφραγο αμπέλι. Δίνετε χρήματα και μπορείτε να φέρετε οποιονδήποτε. Δίνετε χρήματα και αποφυλακίζετε οποιονδήποτε και τον πάτε στο εξωτερικό.

«Ομάδες πειθούς» συγκροτεί ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολιτικών κριτικών και έντονων κοινωνικών αμφισβητήσεων. Σε απάντηση φέρεται αποφασισμένος να συγκροτήσει «ομάδες πειθούς».

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αμφισβητείται σε μεγάλο βαθμό από τους πολίτες αναφορικά με την ικανότητά του να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα την ενεργειακή και την σύστοιχη οικονομική κρίση, η οποία λαμβάνει πολύ σοβαρές διαστάσεις, με τον επίσημο πληθωρισμό για το σύνολο της Χώρας να αγγίζει το 80% και να φθάνει ακόμη και το 100% σε περιοχές και πόλεις, όπως είναι η Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, ο Ερντογάν βλέπει το κόμμα του να υπολείπεται πλέον σε δημοτικότητα. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) βρίσκεται σαφώς πίσω στις τελευταίες σφυγμομετρήσεις κοινής γνώμης από τη «Συμμαχία», που αποτελείται από το κεντροαριστερό CHP, το οποίο συμπορεύεται με το εθνικιστικό Καλό Κόμμα.

Ωστόσο, ο Ερντογάν διαπιστώνει ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα περιθώρια, προκειμένου να ανατρέψει την πολιτική δυναμική των εξελίξεων, εν όψει των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ο Τούρκος Πρόεδρος εκτιμά ότι υπάρχει ένας σημαντικό αριθμός αναποφάσιστων ψηφοφόρων, την εκτίμηση και την αποδοχή των οποίων φιλοδοξεί να ανακτήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments