Διεθνή

Προκλήσεις από Μπαχτσελί: Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική γιατί θα πάθει χειρότερα από το 1922

Προκλήσεις από Μπαχτσελί: Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική γιατί θα πάθει χειρότερα από το 1922

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi, Daily Sabah

Προκλήσεις από Μπαχτσελί: Για μία ακόμα φορά ο κυβερνητικός εταίρος του της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έκανε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδος

Για μία ακόμα φορά ο κυβερνητικός εταίρος του της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έκανε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδος σήμερα [29/8] το μεσημέρι, όπου έκανε αναφορά τούρκικη προβοκάτσια με τους S-300.

Ο ίδιος τόνισε σε πολύ έντονο ύφος ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και θα πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή την τρέλα ειδάλλως θα ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου του 1922.

Η Τουρκία απέλασε Έλληνα δημοσιογράφο

Στην απέλαση του Έλληνα δημοσιογράφου Ευάγγελου Αρεταίου προέβησαν οι τουρκικές αρχές. Ο δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για την Τουρκία εδώ και 23 χρόνια, ενώ έζησε στην γείτονα επί 8 χρόνια συνολικά.

Οι αρχές της Τουρκίας προχώρησαν στην απέλαση του Ευάγγελου Αρεταίου επικαλούμενος «λόγους δημόσιας τάξης», όπως γνωστοποίησε ο δημοσιογράφος μέσα από σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τον ίδιο να αναφέρει όμως ότι θ α συνεχίσει να καλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ από την Ελλάδα. aretaios

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας δημοσιογράφος αναφέρει αναλυτικά στην μακροσκελή ανάρτησή του:

«Η χειραψία είναι αναπάντεχα θερμή. Εκπλήσσομαι και για μια στιγμή νιώθω ένα κύμα συγκίνησης να με πλημμυρίζει. Είναι η τελευταία μου χειραψία στην Τουρκία. Με έναν από τους αστυνομικούς που με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, πριν με αφήσει στο δωμάτιο του αεροδρομίου για όσους έχουν προγραμματιστεί να απελαθούν.

Μετά από εικοσιτρία χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων έζησα, για οχτώ χρόνια και ταξίδεψα και δούλεψα στην Τουρκία, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να με απελάσουν και να μου απαγορεύσουν να επιστρέψω για λόγους δημόσιας τάξης.

Βασικός λόγος, από ό,τι κατάλαβα από τα όσα με ρώτησαν το βράδυ που με κράτησαν στο αεροδρόμιο, συμπεριφερόμενοι με ευγένεια και κατανόηση στην έκπληξη μου, ήταν τα ταξίδια μου στην νοτιοανατολική Τουρκία, ένα ταξίδι μου στην βόρεια Συρία το 2015 και τα ταξίδια μου στην υπόλοιπη Τουρκία. Καθώς και οι επαφές μου με άτομα που το τουρκικό κράτος θεωρεί μεμπτές και οι φωτογραφίες στο κινητό μου, οι οποίες σχετίζονται με δραστηριότητες των Κούρδων στην βόρεια Συρία, τις οποίες ελάμβανα μέσω ενός whatsApp group ανθρώπων που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή. Όπως κάθε δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ, ήμουν αποδέκτης ειδήσεων και φωτογραφιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments