Διεθνή

Βέμπερ: Έπαινοι σε Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Βέμπερ: Έπαινοι σε Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Πηγή Φωτογραφίας: el.wikipedia.org

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της πολυπληθέστερης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του φιλελεύθερου – συντηρητικού χώρου τόνισε την ανάγκη συμμόρφωσης όλων στην υφιστάμενη νομοθεσία αναφορικά με τη μετανάστευση στην Ευρώπη

Σε δημόσια συγχαρητήρια προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προέβη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφεντ Βέμπερ.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της πολυπληθέστερης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του φιλελεύθερου – συντηρητικού χώρου τόνισε την ανάγκη συμμόρφωσης όλων στην υφιστάμενη νομοθεσία αναφορικά με τη μετανάστευση στην Ευρώπη: «Από την μία υπάρχει, ασφαλώς, η αλληλεγγύη, αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε σαφείς με όσους δεν σέβονται τους νόμους και τους κανόνες μας και να καταπολεμήσουμε την παράτυπη μετανάστευση. Είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Σε όλες τις περιπτώσεις, τους περασμένους μήνες, η Ευρώπη έδειξε αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των συνόρων της. Στη Λευκορωσία, ο Λουκασένκο προσπάθησε να μας εκβιάσει».

Απεναντίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέδειξε, κατά τον κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο, αποφασιστική στάση απέναντι στις πρόσφατες ανεξέλεγκτες ροές παράνομων μεταναστών και στις προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε αποφασιστικότητα με τον Ερντογάν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μπλοκάροντας τους παράτυπους μετανάστες και την προσπάθεια εκβιασμού. Ο Ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ το έκανε με την περίπτωση της Μελίγια και το Μαρόκο. Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν όσοι βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments