Διεθνή

Ζαπορίζια: Έφτασε η αποστολή της ΔΟΑΕ στην περιοχή

Ζαπορίζια: Έφτασε η αποστολή της ΔΟΑΕ στην περιοχή

Πηγή Φωτογραφίας: France 24, reuters

Ζαπορίζια: Αποστολή επιθεώρησης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) έφτασε στην πόλη της Ζαπορίζιας, στη νότια Ουκρανία

Αποστολή επιθεώρησης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) έφτασε στην πόλη της Ζαπορίζιας, στη νότια Ουκρανία, καθώς βρίσκεται καθ’οδόν για την επίσκεψή του στον ομώνυμο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό σταθμό, ο οποίος τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Η αυτοκινητοπομπή περίπου είκοσι οχημάτων, τα μισά από τα οποία φέρουν την ένδειξη “UN” (OHE), και ένα ασθενοφόρο εισήλθαν τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα στην πόλη, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται εκεί.

Η Ζαπορίζια βρίσκεται σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Η Μόσχα βομβάρδισε την πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατηγόρησαν σήμερα [31/8] τη Ρωσία ότι βομβάρδισε την πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ενώ αναμένεται εκεί μια αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

“Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει την Ενέρχονταρ”, δήλωσε στο Telegram o Γεφγκέν Γεφτουτσένκο, επικεφαλής της διοίκησης της Νίκοπολης, που βρίσκεται απέναντι από την Ενέρχονταρ, στην άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου. “Η κατάσταση με αυτές τις προκλήσεις είναι επικίνδυνη”, πρόσθεσε. zaporizhzhia-ukraine-nuclear

Ο Ντμίτρο Ορλόφ, ο δήμαρχος του Ενέρχονταρ που πρόσκειται στο Κίεβο, ο οποίος είναι τώρα εξόριστος, δημοσίευσε από την πλευρά του στο Telegram εικόνες από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με κατεστραμμένη την πρόσοψη. Το κτίριο αυτό βρίσκεται σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού.

Ο Γεφτουτσένκο δήλωσε πως οι Ρώσοι, που ελέγχουν το Ενέρχονταρ και τον σταθμό, βομβάρδισαν στην πόλη ώστε να επιρρίψουν την ευθύνη στις ουκρανικές δυνάμεις. “Ο σκοπός αυτού του θεάματος είναι να προκαλέσουν μια αντίστοιχη εικόνα για την αποστολή του ΔΟΑΕ”, υποστήριξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments