Οδηγός

ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ προγράμματα: Κλείνουν οι αιτήσεις στο voucher.gov για 1000 ευρώ σε ανέργους

ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ προγράμματα: Κλείνουν οι αιτήσεις στο voucher.gov για 1000 ευρώ σε ανέργους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ολοκληρώνονται σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 23:59, οι αιτήσεις εγγραφής

Ολοκληρώνονται σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 23:59, οι αιτήσεις εγγραφής στο Μητρώο της Α΄φάσης του προγράμματος κατάρτισης για 1000 ευρώ σε 80.000 ανέργους της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ωφελουμένων/ανέργων παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου για κατάρτιση μέσω των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. (Μητρώο Ωφελουμένων Α΄φάσης). Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία ολοκληρωνόταν στις 22 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι άνεργοι υποβάλουν εγκαίρως την αίτησή τους στο Μητρώο ανέργων της Α΄φάσης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που βρίσκεται σε εξέλιξη και απευθύνεται σε 80.000 ανέργους θα λάβουν σειρά προτεραιότητας καθώς η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων παραμένει ανοικτή έως τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.

Η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης (ανεργία και ηλικία) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Ειδικότερα, όπως ορίζει η απόφαση της ΔΥΠΑ, η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης (ανεργία και ηλικία) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-totamio-anakampsis?tab=proghrammata-anavathmisisdeksiotiton-ghia-80000-anerghoys&tab2=ofeloumenoi&tab3=

Ιστοσελίδα Επιταγής Κατάρτισης – voucher.gov https://www.voucher.gov.gr/

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments