Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νάσος Ηλιόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Με την
Σοφία Χύτου

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, το ανοδικό "ράλι" των τιμών στην ενέργεια, τους ευρωπαϊκούς χειρισμούς, τις δημοσκοπήσεις και τις εκλογές.  

Ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, το ανοδικό “ράλι” των τιμών στην ενέργεια, τους ευρωπαϊκούς χειρισμούς, τις δημοσκοπήσεις και τις εκλογές.

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Ο κ. Ηλιόπουλος σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων δήλωσε τα εξής: “Έχουμε μπροστά μας μια υπόθεση στην οποία σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτή τη στιγμή θα είχε ρίξει την κυβέρνηση. Μιλάμε για ένα σκάνδαλο από αυτά τα οποία και καλώς κάνουν και ρίχνουν κυβερνήσεις. Από την πρώτη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε μια επιχείρηση, την επιχείρηση συγκάλυψης. Υπενθυμίζω ότι στις 29 Ιουλίου είχαμε ερώτημα της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις και την ιστορία με τον predator. Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις 2 Αυγούστου ήταν περίπου μην ασχολείστε γιατί αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Εδώ που έχουμε βρεθεί μετά το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα. Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να αναγνωρίζει ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη γιατί το είπε στο διάγγελμά του και να λέει ότι η πολιτική ευθύνη εξαντλείται στον διορισμένο από τον ίδιο πρόσωπα τα οποία παραιτήθηκαν, δηλαδή τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και τον ανιψιό του Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης..” σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

“Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας ένα παρακρατικό μηχανισμό με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη ο οποίος έχει μια βαθιά καθεστωτική αντίληψη και ο μόνος που μπορεί να δώσει διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα είναι ο ελληνικός λαός” ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για το ανοδικό “ράλι” των τιμών στην ενέργεια

“Αυτή τη στιγμή έχουμε φθάσει να πληρώνουμε τη μεγαβατώρα πάνω από 600 ευρώ τη στιγμή που στην Πορτογαλία και στην Ισπανία οι αντίστοιχες τιμές κινούνται στα 180. Αυτή η διαφορά έγινε για ένα πολύ απλό λόγο γιατί η Ισπανία και η Πορτογαλία ακολούθησαν ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας. Ποιες ήταν οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις: αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου και πλαφόν στην τιμή της χονδρικής. Θυμάστε σε εκείνη την κρίσιμη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρχικά είχε φανεί ότι υπήρχε ένα κοινό μέτωπο Ελλάδα- Ιταλία – Ισπανία – Πορτογαλία και τελικά Ισπανία και Πορτογαλία προχώρησαν μόνες τους. Εμείς επιμέναμε τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να μείνει σε αυτό το μπλοκ δυνάμεων τελικά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε αντί να υπερασπιστεί την κοινωνία και την οικονομία αντί να υπερασπιστεί τους πολίτες, να υπερασπιστεί την αισχροκέρδεια. Λένε από την κυβέρνηση ότι δίνουν μια σειρά από παροχές για να στηρίξουν, μόνο για το Σεπτέμβριο θα κοστίσει αυτό 2 δις. Ένα απλό ερώτημα από ποιον τα παίρνουν και σε ποιον τα δίνουν;” υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για τις δημοσκοπήσεις και τις εκλογές

“Νομίζω ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δείχνουν ότι ένα τεράστιο ποσοστό φθάνει και ξεπερνάει το 70% των πολιτών θεωρούν κρίσιμο ζήτημα τις παρακολουθήσεις και δεν μπορεί να είναι διαφορετικό γιατί ακούω με μια ευκολία από τα κυβερνητικά στελέχη ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις παρακολουθήσεις αλλά μόνο για την οικονομία. Χωρίς να υποτιμώ καθόλου τα ζητήματα της οικονομίας ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα δημοκρατίας.