Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αλέξανδρος Δρίβας
Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Απρόβλεπτη παρτίδα στο τρίγωνο ΗΠΑ – Ελλάδα – Τουρκία

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Ο Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής κ. Αλέξανδρος Δρίβας αναφέρθηκε στην απρόβλεπτη παρτίδα στο τρίγωνο ΗΠΑ-Ελλάδα - Τουρκία

Ο Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής κ. Αλέξανδρος Δρίβας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε στο τρίγωνο ΗΠΑ-Ελλάδα – Τουρκία.

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Για την κρίση Αμερικανοτουρκικών σχέσεων

“Ο Νόμος Κάπτσα που είναι ένας νόμος ο οποίος μπορεί να μεταφραστεί σκοπτικά στα ελληνικά αντιμετωπίζοντας τους εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο είναι φτιαγμένος με οικονομική λογική. Από το 2017 και μετά και κυρίως για να αντιμετωπίσει χώρες όπως είναι η Ρωσία, το Ιράν και βέβαια σχετιζόμενες χώρες με αυτές και βέβαια στην Αμερική όλες οι κυρώσεις περνάνε από το υπουργείο Οικονομικών. Τα τελευταία νέα θέλουν οι Τούρκοι να έχουν αρχίσει τώρα να εκβιάζουν και με τα στενά. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το τέλος του παιχνιδιού όπως κάποια στιγμή έγινε και επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας μπορεί να ξέρει ο κόσμος ότι η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήρθε για παρεμφερείς λόγους όταν είχε αρχίσει να εκβιάζει περισσότερο άρα το δόγμα ακεραιότητας της Υψηλής Πύλης έφθασε να μετατραπεί στο ζήτημα του μεγάλου ασθενούς διότι το κόστος συντήρησης της Τουρκίας τότε ήταν πάρα πολύ μεγάλο και συνέφερε η διάλυσή της. Γιατί έτσι σκέφτονται οι μεγάλες δυνάμεις ξεκάθαρα με κόστος όφελος. Οι Τούρκοι έχουν καταλάβει ότι από αυτό εδώ το ζήτημα που αφορά το ρωσοουκρανικό πόλεμο θα έχουν απώλειες..” σημείωσε ο κ. Δρίβας.

“Η Αμερική με την Τουρκία δεν θα καταφέρουν αυτό το ζέσταμα των σχέσεων, θα τις βελτιώσουν. Είμαστε στο 6ο έτος της αμερικανοτουρκικής ύφεσης στις σχέσεις τους, είναι πρωτοφανές αυτό αν μελετήσεις κανείς αμερικανοτουρκικές σχέσεις, θα δούμε ότι αυτή η εξαετία είναι μια πραγματική παρένθεση πολύ κακή και αυτό βέβαια έχει τη σημασία για το διεθνή ρόλο της Τουρκίας αλλά και το τι θα κάνουν τελικά εδώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε και τη Λιβύη οπότε πρέπει να δούμε πως η πορεία του ρωσοουκρανικού πολέμου θα επιτρέψει μια ελευθερία κινήσεων στις Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχη με αυτή που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί.