Διεθνή

Πούτιν: Δεν υπήρχε Ουκρανία πριν από το 1917

Πούτιν: Δεν υπήρχε Ουκρανία πριν από το 1917

Πηγή Φωτογραφίας: Al Jazeera/pixabay

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ουκρανία δεν υπήρχε πριν από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917,

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ουκρανία δεν υπήρχε πριν από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, αλλά πρόκειται για ένα δημιούργημα των Μπολσεβίκων που ανέβηκαν στην εξουσία με τη χρήση επαναστατικής βίας τον Οκτώβριο του 1917.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον Πούτιν, στόχος του πολέμου είναι η εξάλειψη του αντιρωσικού θύλακα που δημιουργείται στο έδαφος της Ουκρανίας: «Στο έδαφος της σημερινής Ουκρανίας, άρχισαν να δημιουργούν έναν αντιρωσικό θύλακα που απειλεί τη χώρα μας. Επομένως, τα παιδιά μας που πολεμούν εκεί προστατεύουν τόσο τους κατοίκους του Ντονμπάς όσο και την ίδια τη Ρωσία. Και αυτό, φυσικά, αξίζει την υποστήριξη ολόκληρης της κοινωνίας».

Εν συνεχεία, απέρριψε την κατηγορία περί στρατιωτικής επιθετικότητας, λέγοντας ότι «στο έδαφος της σημερινής Ουκρανίας, άρχισαν να δημιουργούν έναν αντιρωσικό θύλακα που απειλεί τη χώρα μας. Επομένως, τα παιδιά μας που πολεμούν εκεί προστατεύουν τόσο τους κατοίκους του Ντονμπάς όσο και την ίδια τη Ρωσία. Και αυτό, φυσικά, αξίζει την υποστήριξη ολόκληρης της κοινωνίας».

Στο σημείο αυτό, έκανε μια μικρή αλλά κρίσιμη παρέκβαση, τονίζοντας ότι ουκρανικό κράτος δεν υπήρξε ποτέ πριν από το 1917. Με αυτόν τον δόλιο τρόπο, ο Πούτιν ταυτίζει πλήρως το κράτος με το έθνος και δικαιολογεί την εθνοκάθαρση που επιχειρεί από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Η Ουκρανία δεν είχε ποτέ κράτος πριν από τη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης. Δεν υπήρχε τέτοιο κράτος. Μετά την επανάσταση του 1917, δημιουργήθηκαν κάθε λογής οιονεί κράτη και στη συνέχεια προέκυψε η Ουκρανία κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της Σοβιετικής Ένωσης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα, που ήταν τότε στην εξουσία, σχημάτισε ενωσιακές δημοκρατίες, μεταφέροντας σε Η Ουκρανία αποτελεί σημαντικό μέρος των ιστορικών ρωσικών εδαφών, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς, αν και το Ντονμπάς δεν το ήθελε αυτό».

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι, οι Ουκρανοί, κατά τον 15ο αιώνα,  εξεγέρθηκαν ενάντια στην καταπίεση των Πολωνών και ότι η ιστορική περίοδος της Ελεύθερης Ουκρανίας εκτείνεται από τον 17ο έως τον 18ο αιώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments