Nέα της αγοράς

ΚΡΗΤΙΚΟΣ super market: Ανοίγει νέα καταστήματα και στοχεύει να μπει στην χρυσή πεντάδα

ΚΡΗΤΙΚΟΣ super market: Ανοίγει νέα καταστήματα και στοχεύει να μπει στην χρυσή πεντάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Flashnews.gr

ΚΡΗΤΙΚΟΣ super market: Εξαγόρασε τον όμιλο σούπερ μάρκετ Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.

Ανακατατάξεων συνέχεια για τον κλάδο της οργανωμένης λιανικής στην Ελλάδα, καθώς η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο μέτωπο της οικονομίας αναγκάζει σε ανασύνταξη δυνάμεων τα σούπερ μάρκετ.

Σε μια κίνηση ματ, η αλυσίδα ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ανακοίνωσε χθες την εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε., επιχειρώντας να ανατρέψει τις ισορροπίες σε έναν κλάδο που μετασχηματίζεται ταχύτατα. Με την εξαγορά αυτή, η αλυσίδα ΚΡΗΤΙΚΟΣ ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει την ένταξη στο δυναμικό της των 52 εταιρικών καταστημάτων του ομίλου Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες, καθώς και τη διαχείριση των εμπορικών σημάτων Ελληνικά Μάρκετ, Πρόοδος Μάρκετ, Ήλιος Μάρκετ και Γρήγορα, μαζί με το ευρύτατο δίκτυο των 300 καταστημάτων τους.

Ανοίγει ο δρόμος για τη «χρυσή πεντάδα»

Με το νέο deal αναμένεται να αλλάξουν εκ νέου οι συσχετισμοί δυνάμεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, καθώς η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ έχει βάλει πλώρη να μπει στη «χρυσή πεντάδα» των μεγάλων παικτών της οργανωμένης λιανικής.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ετήσιας έκδοσης «Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ 2021» που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο, η αλυσίδα ΚΡΗΤΙΚΟΣ κατατάσσεται στην έκτη θέση των μεγαλύτερων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με τζίρο 390,1 εκατ. ευρώ το 2020. Με την εξαγορά του ομίλου Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες που την ίδια χρονιά κατέγραψαν πωλήσεις 83,9 εκατ. ευρώ – καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση στην κατάταξη – η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ πλησιάζει σε τζίρο τα 500 εκατ. ευρώ, διεκδικώντας με αξιώσεις την πέμπτη θέση, την οποία καταλαμβάνει η ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (Γαλαξίας), με τζίρο 511,5 εκατ. ευρώ το 2020.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην πρώτη θέση της κατάταξης φιγουράρει ο Όμιλος Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, καταγράφοντας για το 2020 πωλήσεις ύψους 3,79 δισ. ευρώ, καθώς η πανδημία εκτόξευσε τα οικονομικά μεγέθη των σούπερ μάρκετ. Ακολουθεί ο έτερος ισχυρός «παίκτης» του οργανωμένου λιανεμπορίου, ο Όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος, πετυχαίνοντας το 2020 πωλήσεις ύψους 2,02 δισ. ευρώ, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, πετυχαίνοντας το 2020 πωλήσεις στα επίπεδα των 1,36 δισ. ευρώ. Από την έκδοση «Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ 2021» απουσιάζει η Lidl Hellas, καθώς από την ίδρυσή της δεν λειτουργεί με καθεστώς ΑΕ και δεν δημοσιεύει οικονομικές καταστάσεις.

Στόχος η παρουσία σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας

Η εξαγορά του ομίλου Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ με στόχο την παρουσία της σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας και την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού και μέσα σε δύο μήνες, η ΚΡΗΤΙΚΟΣ έχει εγκαινιάσει περισσότερα από δέκα νέα καταστήματα εντός και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Πετράλωνα, Αμπελόκηπους, Πειραιά, Κάτω Πατήσια, αλλά και Νέα Επίδαυρο, Σάμο, Βόνιτσα, Καρπενήσι, Κοιλάδα Κρανιδίου, Σαλαμίνα και Τζια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments