Nέα της αγοράς

Στην προκήρυξη δύο μεγάλων οδικών διαγωνισμών ύψους 1,2 δισ. ευρώ για φράγματα μέσω ΣΔΙΤ

Στην προκήρυξη δύο μεγάλων οδικών διαγωνισμών ύψους 1,2 δισ. ευρώ για φράγματα μέσω ΣΔΙΤ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών χτες, με σχετικές αποφάσεις του, ενέκρινε τη διενέργεια των Διεθνών Διαγωνισμών με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου,

Στην προκήρυξη δύο μεγάλων οδικών διαγωνισμών μέσω ΣΔΙΤ στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και 2 διαγωνισμών ΣΔΙΤ για κατασκευή φραγμάτων, όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα το insider.gr , προχωρά το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τα 4 αυτά projects έχουν αρχικό ενδεικτικό προϋπολογισμό συνολικά κοντά στα 1,1-1,2 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών χτες, με σχετικές αποφάσεις του, ενέκρινε τη διενέργεια των Διεθνών Διαγωνισμών με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, τα Τεύχη Πρόσκλησης Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Α΄ Φάσης του Διαγωνισμού), την ανάθεση της ευθύνης για την προετοιμασία και διεξαγωγή κάθε Διαγωνισμού και άλλες σχετικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι – Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού – Έδεσσας με Σ.Δ.Ι.Τ.» ύψους περίπου 445 εκατ. ευρώ, καθώς και για το οδικό project «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με Σ.Δ.Ι.Τ.», ύψους περίπου 248 εκατ. ευρώ, τα οποία ήδη εδώ και 2 μήνες έχουν πάρει και το «πράσινο φως» της Διυπουργικής Επιτροπής Έργων ΣΔΙΤ. Αυτά τα έργα αναμένεται να αναβαθμίσουν τις οδικές υποδομές και την ασφάλεια σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Ο υφυπουργός Υποδομώνν και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης είχε δηλώσει σχετικά: «Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα δύο οδικά έργα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη. Οι δύο σύγχρονοι οδικοί άξονες θα προσφέρουν στους κατοίκους οικονομικές μετακινήσεις και με τη μέγιστη ασφάλεια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, σωστός σχεδιασμός και οργανωμένη επίβλεψη, μπορούν τα έργα υποδομής να γίνονται πραγματικότητα».

Δηλαδή, πρόκειται για δύο οδικά έργα συνολικού ύψους σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Διυπουργική τον Ιούνιο, ενώ πρόσφατα «κλείδωσαν» τη… χρηματοδοτική τους θέση στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου.

Όσον αφορά στα «φράγματα», οι εγκρίσεις για διενέργεια διαγωνισμών αφορούν στα «Έργα αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης» (267 εκατ. ευρώ) και στην «Κατασκευή φράγματος ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων (στη θέση Παλιοδέρλι), δικτύων διανομής νερού και λοιπών συνοδών έργων» (230 εκατ. ευρώ). Με τα έργα αυτά το υπουργείο φιλοδοξεί να δημιουργήσει το υπόβαθρο για τη δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας ενώ έχουν και περιβαλλοντική διάσταση μέσα από την ορθή αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments