Τεχνολογία

Επικίνδυνοι φορτιστές ηλεκτρονικών ποδηλάτων βρέθηκαν στο Amazon και το eBay

Επικίνδυνοι φορτιστές ηλεκτρονικών ποδηλάτων βρέθηκαν στο Amazon και το eBay

Πηγή Φωτογραφίας: Best Electric Bikes- Hovsco

Τα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από την πώληση μετά από έρευνα μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Επικίνδυνοι φορτιστές ηλεκτρονικών ποδηλάτων βρέθηκαν για πώληση στο Amazon και το eBay, σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση για την ασφάλεια των καταναλωτών Electrical Safety First (ESF).

Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε ότι οι ιστότοποι ηλεκτρονικών αγορών Wish.com και AliExpress πουλούσαν επίσης τους φορτιστές, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας.

Ανέφερε ότι όλοι οι φορτιστές που ερευνήθηκαν δεν πληρούσαν τα πρότυπα ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου και έκτοτε έχουν αφαιρεθεί από την πώληση.

Και οι τέσσερις κολοσσοί δήλωσαν ότι εφαρμόζουν διαδικασίες ασφαλείας.

Οι φορτιστές χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία των μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά ποδήλατα.

Τα περισσότερα διαφημίζονταν κυρίως ως αξεσουάρ για ηλεκτρονικά ποδήλατα, αλλά οι καταχωρίσεις ορισμένων υποδηλώνουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φόρτιση ηλεκτρονικών σκούτερ και χόβερμπορντ.

Ο Μάρτιν Άλεν, τεχνικός διευθυντής του ΕΚΤ, επισήμανε ότι οι φορτιστές που βρέθηκαν «δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι διαθέσιμοι προς πώληση σε αγοραστές στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Η έλλειψη ζωτικής σημασίας ρύθμισης που απαιτείται για να διασφαλιστεί ότι οι διαδικτυακές αγορές είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των αγαθών που πωλούνται μέσω των πλατφορμών τους συμβάλλει σημαντικά στην είσοδο επικίνδυνων προϊόντων στα σπίτια των ανθρώπων»,κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments