Διεθνή

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Pfizer/BioNTech στη Βρετανία

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Pfizer/BioNTech στη Βρετανία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, pixabay, PasseportSanté

Κορωνοϊός: Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στη Βρετανία ενέκρινε σήμερα την ενισχυτική δόση του δισθενούς εμβολίου κατά της COVID-19 της Pfizer/BioNTech

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στη Βρετανία ενέκρινε σήμερα την ενισχυτική δόση του δισθενούς εμβολίου κατά της COVID-19 της Pfizer/BioNTech, για τα παιδιά άνω των 12 ετών και για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία (The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) η απόφαση στηρίχθηκε σε στοιχεία μιας κλινικής έρευνας, που έδειξε ότι η ενισχυτική δόση με το ζεύγος εμβολίου Pfizer/BioNTech προκαλεί μία δυνατή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά της παραλλαγής Όμικρον, αλλά και του αρχικού στελέχους.

Κορωνοϊός: Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο νοσηλείας των ανδρών

Ανάμεσα στους άνδρες που έχουν διαγνωστεί με Covid-19, εκείνοι με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιθανότερο να αρρωστήσουν σοβαρά και να χρειαστούν νοσηλεία, από ό,τι όσοι έχουν φυσιολογικά επίπεδα της εν λόγω ορμόνης, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η ενίσχυση της τεστοστερόνης στους άνδρες με ελλιπή επίπεδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο βαριάς νόσησής τους λόγω του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές των ιατρικών σχολών των πανεπιστημίων Ουάσιννγκτον και Σεντ Λούις, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία για 723 άνδρες που είχαν διαγνωστεί θετικοί σε Covid-19. Οι 427 είχαν φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης (300 έως 1.000 νανογραμμάρια ανά δεκατόλιτρο), οι 116 χαμηλά, ενώ οι 180 είχαν στην αρχή χαμηλά επίπεδα αλλά μετά τα είχαν αυξήσει μέσω ορμονοθεραπείας, οπότε είχαν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα όταν έπαθαν λοίμωξη Covid-19.

Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι με χαμηλή τεστοστερόνη, είχαν περίπου δυόμισι φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευθούν. Αν όμως οι άνδρες με τεστοστερόνη αρχικά κάτω του φυσιολογικού, είχαν στη συνέχεια κάνει ορμονοθεραπεία, τότε δεν είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστούν εισαγωγή στο νοσοκομείο εξαιτίας του κορωνοϊού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments