Διεθνή

ΟΗΕ: Ο Covid – 19 επιβάλλει πρόσθετη καταπίεση στις γυναίκες

ΟΗΕ: Ο Covid – 19 επιβάλλει πρόσθετη καταπίεση στις γυναίκες

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

ΟΗΕ: Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα εξέφρασε την ανησυχία του για την πίεση

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα εξέφρασε την ανησυχία του για την πίεση, τόσο από το κράτος όσο και από την οικογένεια, που ασκείται στις γυναίκες και τα κορίτσια της Βόρειας Κορέας από την έναρξη της πανδημίας COVID – 19. 

Μετά από μια επίσκεψη στη Νότια Κορέα, όπου μπόρεσε να συναντηθεί με Βορειοκορεάτες αντιφρονούντες, η Ελίζαμπεθ Σάλμον εξέφρασε την ανησυχία της για τον «δυσανάλογο αντίκτυπο» των κανόνων του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ κατά του COVID στις γυναίκες.

Τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά και η οικονομική δραστηριότητα έχει επιβραδυνθεί από το ξέσπασμα της επιδημίας το 2020, επιβαρύνοντας επιπλέον τις γυναίκες να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και να ανταποκριθούν στις κρατικές απαιτήσεις όσον αφορά την εργασία.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι «οι εμπορικές δραστηριότητες, από τις οποίες εξαρτώνται οι γυναίκες για να ζήσουν, έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω του παρατεταμένου κλεισίματος των συνόρων. Χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος, εξακολουθούν να πρέπει να ταΐζουν τις οικογένειές τους, να φροντίζουν άρρωστα μέλη της οικογένειας, ενώ καταβάλλουν εισφορές στο κράτος».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, από τη μεριά του, ανέφερε σε δήλωση που έλαβε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ότι η Ελίζαμπεθ Σάλμον ήταν μια «προκατειλημμένη αμερικανική μαριονέτα» και ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα ασχοληθεί μαζί της.

Η Ε. Σάλμον απάντησε ότι λυπάται για την έλλειψη συνεργασίας, αλλά ότι υποσχέθηκε να συνεχίσει να προσπαθεί να κάνει διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments