Πολιτισμός

Ο Γερμανός μεγιστάνας Hasso Plattner θα ανοίξει Ιδιωτικό Μουσείο στο Salvaged Former Restaurant

Ο Γερμανός μεγιστάνας Hasso Plattner θα ανοίξει Ιδιωτικό Μουσείο στο Salvaged Former Restaurant

Πηγή Φωτογραφίας: plattnerfoundation.org

Το Das Minsk αναμένεται να ανοίξει στο Πότσνταμ της Γερμανίας αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Γερμανός μεγιστάνας λογισμικού και συλλέκτης έργων τέχνης Hasso Plattner ανοίγει ένα νέο ιδιωτικό μουσείο στη γερμανική πόλη Πότσνταμ, στο γειτονικό Βερολίνο. Ο χώρος για το νέο έργο είναι ένα παλιό κτίριο εστιατορίου 45 ετών που ο συλλέκτης διέσωσε από την κατεδάφιση πριν από χρόνια που επόκειτο ότι θα γινόταν.

View this post on Instagram

A post shared by Hasso Plattner Foundation (@hassoplattnerfoundation)

Ένας γνωστός κορυφαίος συλλέκτης, ο Plattner έγινε πρωτοσέλιδο για την αγορά ενός πίνακα ρεκόρ 110,7 εκατομμυρίων δολαρίων Claude Monet με άχυρα, με τίτλο Meules (1890). Το 2017, ίδρυσε το Museum Barberini, ένα άλλο μουσείο στο Πότσνταμ, αφιερωμένο στη μοντέρνα και ιμπρεσιονιστική τέχνη του μεγιστάνα της τεχνολογίας, καθώς και σε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ).

Το 2019, μετά από δημόσιες εκκλήσεις για διατήρηση του χώρου, ο Plattner αγόρασε το ιστορικό κτίριο που θα φιλοξενήσει το νέο κέντρο τέχνης μέσω του ομώνυμου ιδρύματός του. Ο νέος χώρος, που ονομάζεται Das Minsk, θα επικεντρωθεί σε ανατολικογερμανούς καλλιτέχνες που δραστηριοποιήθηκαν μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1970, το κτήριο μοντερνιστικού στιλ φιλοξενούσε κάποτε ένα φημισμένο πολυτελές εστιατόριο με το ίδιο όνομα που ιδρύθηκε από Λευκορώσους καλλιτέχνες που προσπαθούσαν να σφυρηλατήσουν δεσμούς μεταξύ της ΛΔΓ και της Σοβιετικής Ένωσης.

Το εναρκτήριο πρόγραμμα της έκθεσης, που ανοίγει στις 24 Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως τις 15 Ιανουαρίου 2023, θα περιλαμβάνει τον αείμνηστο ανατολικογερμανό ζωγράφο Wolfgang Mattheuer και τον Καναδό φωτογράφο και σκηνοθέτη Stan Douglas. Και οι δύο καλλιτέχνες παρήγαγαν έργα που σχετίζονται με το Πότσνταμ στα χρόνια μετά το τείχος του Βερολίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments