Διεθνή

Ηλεκτρική ενέργεια: Ανακατανείμει έσοδα της κρατικής εταιρείας για στήριξη των νοικοκυριών η Νορβηγία

Ηλεκτρική ενέργεια: Ανακατανείμει έσοδα της κρατικής εταιρείας για στήριξη των νοικοκυριών η Νορβηγία

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Ηλεκτρική ενέργεια: Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως θα ανακατανείμει έσοδα έως και 10 δις. νορβηγικών κορόνων (999 εκατ. δολάρια) από την κρατική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Statnett για να αποτρέψει την αύξηση των τελών

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως θα ανακατανείμει έσοδα έως και 10 δις. νορβηγικών κορόνων (999 εκατ. δολάρια) από την κρατική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Statnett για να αποτρέψει την αύξηση των τελών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων εν μέσω της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Νορβηγία έχουν φθάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ φέτος, λόγω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, καθώς και της ξηρής χρονιάς στην περιοχή που εξαρτάται από την υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία έχει εξαντλήσει τους ταμιευτήρες.

Οι υψηλές τιμές έχουν επίσης επιβαρύνει τους τοπικούς διαχειριστές του δικτύου διανομής, οι οποίοι πρέπει να αγοράζουν την ενέργεια που χάνεται φυσικά κατά τη μεταφορά σε τιμές αγοράς και προειδοποίησαν για αύξηση των τελών δικτύου που χρεώνουν στους πελάτες τους.

Η εξοικονόμηση για τα νοικοκυριά θα φτάσει περίπου τις 3.000 κορώνες ετησίως, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η Νορβηγία επιδοτεί τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών από τον Δεκέμβριο και τώρα καλύπτει το 90% του τμήματος των λογαριασμών ρεύματος που υπερβαίνει ένα ορισμένο ποσοστό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments