Διεθνή

Τρας ή Σούνακ στο τιμόνι της Μ. Βρετανίας;

Τρας ή Σούνακ στο τιμόνι της Μ. Βρετανίας;

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/pixabay

Λιζ Τρας ή Ρίσι Σούνακ;

Λιζ Τρας ή Ρίσι Σούνακ; Ένας από τους δύο υποψηφίους αναλαμβάνει την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας, με την Τρας να συγκεντρώνει σαφώς τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής.

Πράγματι, η Λιζ Τρας αναμένεται να οριστεί ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και της κυβέρνησης της Βρετανίας σήμερα, αντικαθιστώντας τον Μπόρις Τζόνσον, για να έρθει στην εξουσία σε μια περίπλοκη περίοδο καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κρίση αγοραστικής δύναμης, βρίσκεται σε ύφεση και συγκλονίζεται από απεργίες.

Μετά από μια καλοκαιρινή προεκλογική εκστρατεία που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και διαιρέσεις μεταξύ των Συντηρητικών, αναμένεται ότι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών θα προηγηθεί του Ρίσι Σουνάκ, πρώην υπουργού Οικονομικών, για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούλιο μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται σε λίγη ώρα.

Ο νικητής της κάλπης θα ταξιδέψει στη Σκωτία αύριο, για να συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία θα ζητήσει από τον νέο ηγέτη των Συντηρητικών να σχηματίσει Κυβέρνηση.

Αν εκλεγεί,  η Λιζ Τρας θα γίνει το τέταρτο μέλος του Συντηρητικού Κόμματος που θα αναλάβει επικεφαλής της κυβέρνησης από τις εκλογές του 2015.

Η 47χρονη υποψήφια υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει γρήγορα την κρίση του κόστους ζωής, ανακοινώνοντας ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο εντός μιας εβδομάδας για να καλύψει τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη καυσίμων.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες, η Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τα μέτρα που εξετάζονται, περιοριζόμενη να πει ότι δεν πρέπει να «ανησυχούν τόσο πολύ» τα εκατομμύρια των ανθρώπων που φοβούνται ότι δεν θα μπορούν πλέον να πληρώνουν τους λογαριασμούς ενέργειας εν όψει του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments