Focus

Βασίλης Καραπιάλης: Ένας βιρτουόζος του ποδοσφαίρου

Βασίλης Καραπιάλης: Ένας βιρτουόζος του ποδοσφαίρου

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook - Vasilis Karapialis - Βασίλης Καραπιάλης

Βασίλης Καραπιάλης: Πως τα χρυσά σαλόνια του κατέληξαν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Ο Βασίλης Καραπιάλης ήταν ένας βιρτουόζος της “στρογγυλής θεάς”, από εκείνους που σαγήνευαν τα πλήθη με όσα έκανε στο χορτάρι, γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1965 και η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη: να εξελιχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους μπαλαδόρους μέσους που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, χαρίζοντας σπάνιες στιγμές μαγείας.

Το ταλέντο του ελάχιστα παρέπεμπε σε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Η οξυδέρκεια, η τεχνική και οι ενέργειες του στον αγωνιστικό χώρο ήταν ξεχωριστής ομορφιάς. Τέτοιας που σήμερα όποια ομάδα ήθελε να τον αποκτήσει, θα έπρεπε να βγάλει από τα ταμεία της κάμποσα εκατομμύρια ευρώ.

View this post on Instagram

A post shared by Socceristas (@thesocceristas)

Το 1979 και σε ηλικία 14 ετών, ο Τοξότης Λάρισας έβαλε στα τμήματα υποδομής του τον Βασίλη Καραπιάλη. Ένα χρόνο αργότερα και από την στιγμή που το ταλέντο του περίσσευε ανάμεσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα του Τοξότη.

Η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται και ο πιτσιρικάς που έκανε “παπάδες” στα τοπικά του κάμπου, μπήκε σιγά σιγά στο στόχαστρο συλλόγων της Α’ Εθνικής. Το 1984 ο Καραπιάλης είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στον ΟΦΗ αλλά δεν το έπραξε. Ήθελε να παίξει για την ΑΕΛ, ήξερε πως μπορούσε και τελικά το κατάφερε. Έστω και αν χρειάστηκε να πετύχει 30 γκολ σαν μέσος την σεζόν 1984-85 με την φανέλα του Τοξότη. Η Λάρισα απέκτησε τον Βασίλη Καραπιάλη το 1985 και ο 20χρονος τότε μπαλαδόρος έγινε πολύ γρήγορα το αγαπημένο παιδί των φίλων της θεσσαλικής ομάδας.

Η… έκρηξη του αγωνιστικά ήρθε δύο χρόνια αργότερα. To 1987 ο Βασίλης Καραπιάλης θα πάρει φανέλα βασικού και συνάμα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια από τις σπουδαιότερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το τέλος της περιόδου 1987-88 θα βρει την Λάρισα πρωταθλήτρια Ελλάδας και το φίλαθλο κοινό της χώρας να παραμιλάει με τα επιτεύγματα του Καραπιάλη, που ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης εκείνης της σεζόν, ενώ το γκολ του απέναντι στον Πανσερραϊκό ήταν πραγματικά βγαλμένο από άλλο ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Τα σύνορα του νομού Θεσσαλίας άρχισαν να… στενεύουν την στιγμή που η ποιότητα του Καραπιάλη ξεχείλιζε και το 1991, σε ηλικία 26 ετών, ο Ολυμπιακός θα τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Το ντεμπούτο του ήρθε σε ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, όπου οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με σκορ 4-2. Στο Λιμάνι δεν άργησε να επαναληφθεί το… γνωστό σκηνικό. Ο Καραπιάλης αμέσως ξεχώρισε για τα ηγετικά του προσόντα στο χορτάρι και τα χαρακτηριστικά του γρήγορα τον ανέδειξαν ως ένα από τα λατρεμένα παιδιά της εξέδρας.

View this post on Instagram

A post shared by Didymos (@didymosfashion.gr)

Ο Ολυμπιακός ωστόσο βίωνε την περίοδο των “πέτρινων χρόνων” και στις πέντε πρώτες σεζόν του με τα ερυθρόλευκα, ο Καραπιάλης γεύτηκε μόλις ένα Κύπελλο, πριν ακολουθήσει… καταιγίδα με τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ τις σεζόν 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-2000 και τον ίδιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις επιτυχίες αλλά και την σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία της αγωνιστικής περιόδου 1998-1999.

O Βασίλης Καραπιάλης φόρεσε 148 φορές την φανέλα της Λάρισας, σκοράροντας 30 τέρματα, ενώ με τον Ολυμπιακό ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του με 276 εμφανίσεις και 64 γκολ. Τον Μάιο του 2000 ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την δράση. Μια καριέρα γεμάτη, όπως την ονειρεύτηκε ο ίδιος, παίζοντας για τις δυο μεγάλες του αγάπες και κατακτώντας τίλους, δόξα και αναγνώριση. Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας ποδοσφαιριστής, όταν φτάνει το κύκνειο άσμα της καριέρας του…

Στα 57 του χρόνια, πλέον, βρίσκεται σε αδιέξοδο

Ο Λαρισαίος παλαίμαχος μέσος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη της απώλειας του σπιτιού του. Το σπίτι του (ουσιαστικά είναι δύο διαμερίσματα που συνδέονται μαζί με δύο θέσεις στάθμευσης), το οποίο αγοράστηκε το 1999, αποφασίστηκε να βγει σε πλειστηριασμό στις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Η τιμή εκκίνησης στο σύνολο, για τα δύο διαμερίσματα, είναι περίπου στα 270.000 ευρώ. Η είδηση έχει προκαλέσει θλίψη στον κόσμο της ιδιαίτερης πατρίδας του και σε όσους τον θαύμασαν τα χρόνια που έπαιζε ποδόσφαιρο, ενώ κάποιοι αναζητούν ήδη τρόπο να τον βοηθήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments