Διεθνή

Φυσικό αέριο: Στις αρχές του 2023 αποφασίζεται η αύξηση χωρητικότητας του αγωγού TAP

Φυσικό αέριο: Στις αρχές του 2023 αποφασίζεται η αύξηση χωρητικότητας του αγωγού TAP

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Φυσικό αέριο: Στις αρχές του 2023 θα υπάρξει η τελική απόφαση για το διπλασιασμό της χωρητικότητας του αγωγού ΤΑΡ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθυντής της κοινοπραξίας

Στις αρχές του 2023 θα υπάρξει η τελική απόφαση για το διπλασιασμό της χωρητικότητας του αγωγού ΤΑΡ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθυντής της κοινοπραξίας, Λούκα Σιεπάτι, μιλώντας σε συνέδριο στην Ιταλία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πρόσθετο αέριο θα προέλθει από κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρει το Reuters. Όλα αυτά ενώ η Κομισιόν υπέγραψε τον Ιούλιο μνημόνιο κατανόησης με το Αζερμπαϊτζάν για να καλυφθούν οι ποσότητες και να φτάσει ο αγωγός τα 20 δισ. κ.μ. ως το 2027.

Σημειώνεται ότι στα τέλη αυτού του έτους ή τις αρχές του επόμενου ο ΤΑΡ θα διενεργήσει την τελική φάση του market test για να εξακριβώσει το ενδιαφέρον της αγοράς για παραπάνω αέριο.

“Αν υπάρχει επαρκής ζήτηση για χωρητικότητα, τότε θα ξεκινήσουμε την επέκταση, η οποία μπορεί να γίνει τμηματικά”, τόνισε ο Σιεπάτι. “Η διαδικασία από το αίτημα χωρητικότητας μπορεί να διαρκέσει έως δύο μήνες. Μετά από 36 μήνες θα μπορούμε να παραδώσουμε την πρώτη νέα χωρητικότητα και έπειτα από 60 μήνες ολόκληρη τη διπλάσια χωρητικότητα”, τόνισε.

Παράλληλα, προχωρούν οι ενέργειες της κοινοπραξίας ώστε ο ΤΑΡ να είναι έτοιμος μελλοντικά να μεταφέρει και υδρογόνο. Η μελέτη που διεξήχθη ήταν θετική και πλέον η επόμενη κίνηση είναι δοκιμές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments