Διεθνή

Μπάιντεν – Τρας: Κοινό Μέτωπο κατά της Ρωσίας

Μπάιντεν – Τρας: Κοινό Μέτωπο κατά της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν να ενισχύσουν τη διμερή τους σχέση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν να ενισχύσουν τη διμερή τους σχέση, για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου κατά της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ανυπομονώ να ενισχύσω την ειδική σχέση μεταξύ των χωρών μας και να συνεργαστώ στενά απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς υποστήριξης για την Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα», έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος συνεχάρη τη Λιζ Τρας για την ανάδειξή της στην εξουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πιθανόν οι δύο ηγέτες να συναντηθούν αυτόν τον μήνα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι η Λιζ Τρας και ο Τζο Μπάιντεν συζήτησαν την ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και την τριμερή συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη πέρυσι μεταξύ των δύο χωρών και της Αυστραλίας.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανυπομονεί «να συνεργαστεί στενά με τον Πρόεδρο Μπάιντεν ως ηγέτες ελεύθερων δημοκρατιών για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, ιδιαίτερα των ακραίων οικονομικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον πόλεμο του Πούτιν», ανέφερε το γραφείο της σε ανακοίνωσή της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments