Διεθνή

Πούτιν: Η Λιζ Τρας δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένη

Πούτιν: Η Λιζ Τρας δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένη

Πηγή Φωτογραφίας: Al Jazeera

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η διαδικασία επιλογής της πολιτικής ηγεσίας της Βρετανίας «είναι κάθε άλλο παρά δημοκρατική»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η διαδικασία επιλογής της πολιτικής ηγεσίας της Βρετανίας «είναι κάθε άλλο παρά δημοκρατική», την επομένη του διορισμού της Λιζ Τρας ως Πρωθυπουργού σε ψηφοφορία από μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.

«Ο λαός της Βρετανίας δεν συμμετέχει, σε αυτή την περίπτωση, στην αλλαγή της κυβέρνησης. Οι κυβερνώντες ελίτ έχουν τις ρυθμίσεις τους εκεί», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Ερωτηθείς για τις προοπτικές των σχέσεων με τη Βρετανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε: «Γνωρίζουμε τη θέση των Τόρηδων σε αυτά τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων με τη Ρωσία. Είναι δική τους υπόθεση πώς θα οικοδομήσουν σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η δουλειά μας είναι να υπερασπιστούμε τα δικά μας συμφέροντα και θα το κάνουμε με συνέπεια, ώστε να μην αμφιβάλλει κανείς».

Σημειώνουμε ότι η Λιζ Τρας προκάλεσε τον εκνευρισμό του Κρεμλίνου, όταν κατείχε τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, με τα σχόλιά της να θεωρούνται «ρωσοφοβικά», αλλά και με τη δηλωμένη υποστήριξή της στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments