Διεθνή

Τρας: «Όλη η Χώρα ανησυχεί» για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Τρας: «Όλη η Χώρα ανησυχεί» για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN, POOL/pixabay

«Όλη η Χώρα ανησυχεί» από τα νέα για την υγεία της βασίλισσας, αντέδρασε η Τρας, η νέα Πρωθυπουργός. Η βασιλική οικογένεια πηγαίνει στο Μπαλμόραλ.

Κρίσιμες ώρες περνά η Βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και με βάση όσα μπορεί να κρίνει κάποιος από την αναφορά της Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας. Πολλοί είναι εκείνοι που σκέπτονται τι προβλέπεται σε περίπτωση απώλειάς της.

«Όλη η Χώρα ανησυχεί» από τα νέα για την υγεία της βασίλισσας, αντέδρασε η Τρας, η νέα Πρωθυπουργός. Η βασιλική οικογένεια πηγαίνει στο Μπαλμόραλ.

Πιο αναλυτικά, οι γιατροί της 96χρονης Βασίλισσας «ανησυχούν» για την κατάστασή της και «σύστησαν να τεθεί υπό ιατρική επίβλεψη» στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, ανέφεραν σχετικά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα και παραμένει στο Μπαλμόραλ», ανέφερε το παλάτι σε μια σύντομη δήλωση.

Η οικογένειά της έχει ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της. Ο 73χρονος κληρονόμος της, Κάρολος,  Τσαρλς, ο γιος του Άντριου και οι εγγονοί του Γουίλιαμ και Χάρι ταξιδεύουν στο Μπαλμόραλ, ανέφεραν οι αντίστοιχες υπηρεσίες τους.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια, μετά την επίσκεψή της σε νοσοκομείο πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Η βασίλισσα επισημοποίησε την Τρίτη τον διορισμό της Λιζ Τρας ως Πρωθυπουργού, αν και παρέμεινε στο Μπαλμόραλ.

Στο θέμα της υγείας της Βασίλισσας τοποθετήθηκε και η νέα Πρωθυπουργός, η οποία αναφέρει στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Ολόκληρη η χώρα θα ανησυχήσει βαθιά για τα νέα που θα βγουν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα το απόγευμα. Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις όλων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι με την Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και την οικογένειά της ».

Το απόγευμα, το Παλάτι ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα ανέβαλε μια διαδικτυακή συνάντηση αφού οι γιατροί της την συμβούλεψαν να ξεκουραστεί.

Επισημαίνεται ότι έχει αναθέσει επί μήνες ένα αυξανόμενο μέρος των καθηκόντων της στον γιο της, Κάρολο.

Η ημέρα του θανάτου της Βασίλισσας θα αναφέρεται ως «D-Day» και κάθε επόμενη ως «D+1», «D+2» και ούτω καθεξής.

Θα ακολουθήσουν διαδοχικές κλήσεις για να ενημερωθούν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι: η Πρωθυπουργός, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου (ο ανώτερος δημόσιος υπάλληλος της Βρετανίας), αρκετοί ανώτεροι Υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι σημαίες στο Γουάιτχολ θα κυματίσουν μεσίστιες, ενώ το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτά της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας θα διακόψουν τις εργασίες τους, σε ένδειξη πένθους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments