Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιάννης Μελάς
Βουλευτής ΝΔ
Χάρης Μαμουλάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Αναστασία Σιμητροπούλου
Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Με την
Σοφία Χύτου

Μελάς, Μαμουλάκης, Σιμητροπούλου στο pagenews.gr: Πολιτική αντιπαράθεση για παρακολουθήσεις,εκλογές

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μελάς, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Χάρης Μαμουλάκης και η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Αναστασία Σιμητροπούλου μίλησαν στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, στην ακρίβεια, τη ΔΕΘ αλλά και τις εκλογές. 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μελάς, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Χάρης Μαμουλάκης και η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Αναστασία Σιμητροπούλου μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, στην ακρίβεια, τη ΔΕΘ αλλά και τις εκλογές.

Μελάς, Μαμουλάκης, Σιμητροπούλου στο pagenews.gr: Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Σχετικά με την εξεταστική επιτροπή και την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κ. Μελάς τόνισε: “Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή που άνοιξε αυτή η υπόθεση έχει λάβει αρκετές πρωτοβουλίες σε ότι αφορά την διασφάλιση των περαιτέρω διαδικασιών σε ότι αφορά το ζήτημα των επισυνδέσεων και από εκεί και πέρα σε πολιτικό επίπεδο πλέον ξεκινά τις εργασίες η εξεταστική επιτροπή σχετικά με το ζήτημα της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη για να δούμε τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση, νομίζω ότι θα έχουμε το επόμενο διάστημα πιο πολύ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να γίνουν αρκετά πράγματα γνωστά στην υπόθεση αυτή…”.

Η κ. Σιμητροπούλου απάντησε στο ίδιο ερώτημα: “Να ξεκινήσουμε από την αδιαπραγμάτευτη αλήθεια γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινάμε για να φθάσουμε στο σήμερα. Υπάρχουν 2 λοιπόν πραγματικά γεγονότα, το ένα είναι το πόρισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο λέει σαφέστατα ότι υπήρχε απόπειρα παγίδευσης του προέδρου της παράταξης μας με ένα κακόβουλο λογισμικό που αν μου επιτρέπεται πρόκειται για ένα υπερόπλο, ένα κατασκοπευτικό εργαλείο το οποίο επί 24 ώρες μπορεί να λαμβάνει οτιδήποτε υπάρχει στο κινητό του αποδέκτη του μηνύματος του link…”

Ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε: “Αυτό που έχει συγκλονίσει εδώ και 36 ημέρες το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δυστυχώς τολμώ να πω ότι δεν έχει αποκαλυφθεί το παραμικρό. Το άπλετο φως το οποίο θα διαχέεται στην κοινωνία από τις κινήσεις της κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει. Δεν έχει υπάρξει και από ότι φαίνεται από τα κυβερνητικά πεπραγμένα δεν υπάρχει αυτή η επιθυμία…”.

Μελάς, Μαμουλάκης, Σιμητροπούλου στο pagenews.gr: Για την ακρίβεια και τη ΔΕΘ 2022

Ο κ. Μελάς σχετικά με τη ΔΕΘ 2022 υπογράμμισε: Όλοι αντιλαμβανόμαστε και ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι όλη αυτή η ιστορία που περνάμε δεν είναι κρίση όπως προσπαθεί η αντιπολίτευση να περάσει στην κοινωνία των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά είναι μια εξωγενής κρίση η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας..”.

Η κ. Σιμητροπούλου ανέφερε: “Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, να σας θυμίσω την περσινή ΔΕΘ στην οποία ο κ. Μητσοτάκης μας είχε μιλήσει ότι δεν υπάρχει ενεργειακή κρίση ότι είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο το οποίο θα σταματήσει στα τέλη Δεκεμβρίου. Επομένως είναι σίγουρο ότι ναι η εισβολή της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας δημιουργεί δυσμενείς συνέπειες όμως να θυμίσω υπάρχει αύξηση της εξάρτησης στο φυσικό αέριο..”.

Ο κ. Μαμουλάκης σημείωσε: “Το σπιράλ ακρίβειας έχει ξεκινήσει πολύ πριν την κρίση στην Ουκρανία, οι αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, έχουμε αναδείξει το θέμα από πέρυσι το καλοκαίρι και εγώ προσωπικά και ο Αλέξης Χαρίτσης κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου από το Μάρτιο του 2021 όταν οι πρώτες ανατιμήσεις λάμβαναν χώρα ειδικά στα υλικά…”