Διεθνή

BBC: Οι παγκόσμιοι ηγέτες θυμούνται μια «καλόκαρδη βασίλισσα»

BBC: Οι παγκόσμιοι ηγέτες θυμούνται μια «καλόκαρδη βασίλισσα»

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Αλλεπάλληλα τα αφιερώματα για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Στο ΒΒC, ένα από αυτά είναι αφιερωμένο στις εντυπώσεις και σε μνήμες ηγετών από όλο τον πλανήτη

Αλλεπάλληλα τα αφιερώματα για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Στο ΒΒC, ένα από αυτά είναι αφιερωμένο στις εντυπώσεις και σε μνήμες ηγετών από όλο τον πλανήτη, που είχαν την τύχη να την γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς. Συγκλίνουν στο ότι επρόκειτο για έναν προσηνή, καλοπροαίρετο και καλοσυνάτο άνθρωπο.

Παγκόσμιοι ηγέτες και αξιωματούχοι απέτισαν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία πέθανε σε ηλικία 96 ετών.

Έχουν τιμήσει τη βαθιά της αίσθηση του καθήκοντος και την ανθεκτικότητά της, καθώς και την αίσθηση του χιούμορ και της ευγένειας της Βασίλισσας.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας ηγήθηκε των αφιερωμάτων, θυμούμενος «μια καλόκαρδη βασίλισσα» που ήταν «φίλη της Γαλλίας».

Και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η βασίλισσα «αιχμαλώτισε τον κόσμο» με μια «βασιλεία που ορίζεται από χάρη, κομψότητα και ακούραστη εργασιακή ηθική».

«Πολλές φορές μας έκανε εντύπωση η ζεστασιά της, ο τρόπος με τον οποίο ηρεμούσε τους ανθρώπους και το πώς έφερε το χιούμορ και τη γοητεία της σε στιγμές μεγάλης μεγαλοπρέπειας και περιστάσεων», είπε ο Ομπάμα, ο οποίος συναντήθηκε με τη βασίλισσα σε πολλές περιπτώσεις. σε δήλωση.

Ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν περιέγραψε τη βασίλισσα ως «κάτι περισσότερο από μονάρχη – καθόρισε μια εποχή».

Περιγράφοντας την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 ως πρόεδρος, ο κ. Μπάιντεν είπε «μας γοήτευσε με το πνεύμα της, μας συγκίνησε με την καλοσύνη της και μοιράστηκε γενναιόδωρα μαζί μας τη σοφία της».

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ συνάντησε 14 προέδρους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν θα ξεχάσει ποτέ τη γενναιόδωρη φιλία, τη μεγάλη σοφία και την υπέροχη αίσθηση του χιούμορ της Αυτής Μεγαλειότητας».

«Τι μεγάλη και όμορφη κυρία ήταν – δεν υπήρχε κανείς σαν αυτήν!» έγραψε στη διαδικτυακή του πλατφόρμα, Truth Social.

Η βασίλισσα βασίλεψε επίσης κατά την ηγεσία 12 Καναδών πρωθυπουργών. Μιλώντας λίγο μετά την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου της, ένας συγκινημένος Τζάστιν Τριντό είπε ότι είχε «μια προφανή βαθιά και διαρκή αγάπη για τους Καναδούς».

«Σε έναν περίπλοκο κόσμο, η σταθερή χάρη και η αποφασιστικότητά της έφεραν παρηγοριά σε όλους», συνέχισε ο Τριντό, προσθέτοντας ότι θα του έλειπαν οι «συνομιλίες» τους όπου εκείνη ήταν «στοχαστική, σοφή, περίεργη, εξυπηρετική, αστεία και πολλά άλλα»

«Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στον κόσμο και θα μου λείψει», είπε, συγκρατώντας τα δάκρυα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments