Διεθνή

Κύπρος: Στη Λευκωσία η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μετσόλα

Κύπρος: Στη Λευκωσία η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μετσόλα

Πηγή Φωτογραφίας: Socialists & Democrats, Daily Sabah

Κύπρος: Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή [9/9] η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή [9/9] η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η κ. Μετσόλα έφτασε στις 9.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία και πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής της.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η πρόεδρος του ΕΚ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο μερών. Μετά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 11:00, η κα Μετσόλα θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 11:45, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Προέδρου της Βουλής.

Στις 12:20, θα έχει συνάντηση με τον Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, στο Λήδρα Πάλας.

Στις 13:00, θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν της η Πρόεδρος της Βουλής.

Στις 16:00, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια.

Στις 18:00, με την Πρόεδρο της Βουλής θα μεταβούν στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου θα έχουν δημόσια διαβούλευση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους φοιτητές και μέλη οργανώσεων νεολαίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments