Οικονομία

Σκρέκας στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα

Σκρέκας στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας:  Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείου τύπου υπουργείου Ενέργειας

Μήνυμα λίγο πριν τη έναρξη του Έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας έστειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας

Μήνυμα λίγο πριν τη έναρξη του Έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας έστειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας τόνισε στο μήνυμά του ότι πρέπει να ληφθεί μια απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσα.

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Σκρέκα

«Σήμερα το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρώπης καλείται να λάβει αποφάσεις για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι σε μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, που πλήττει την Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, είτε θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε θα παραδοθούμε στις επιδιώξεις και στους εκβιασμούς αυταρχικών ηγετών. Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα».

Η Ελλάδα είναι αντίθετη με την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο

Υπέρ της λύσης για καθορισμό ανώτατης τιμής στο Ολλανδικό TTF και κατά της επιβολής πλαφόν στην προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου τάσσεται η ελληνική πλευρά η οποία και είναι αντίθετη με την πρόταση την οποία εξετάσει η Κομισιόν.

Με δηλώσεις του στο protothema.gr ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας K. Σκρέκας αναφέρει ότι θα υποστηρίξει αυτή την θέση στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας την Παρασκευή. Η ενεργειακή κρίση πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απειλή του Βλαντιμίρ Πούτιν για ενεργειακό μπλακ άουτ στην Ευρώπη.

Μετά την Τσεχία που ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο, θεωρώντας ότι αποτελεί ένα πολιτικό εργαλείο και όχι μια αποτελεσματική λύση, την σκυτάλη πήραν σήμερα και άλλες χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία ενώ σοβαρές ενστάσεις διατυπώνει και η ελληνική πλευρά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments