Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ρωξάνη Μπέη
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δ. Σύμβουλος Αθηνών

Με την
Σοφία Χύτου

Ρωξάνη Μπέη στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση από την αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα των παρακολουθήσεων

Η Ρωξάνη Μπέη Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δ. Σύμβουλος Αθηνών μίλησε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, την ακρίβεια, τη ΔΕΘ και άλλα θέματα

Η Ρωξάνη Μπέη Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δ. Σύμβουλος Αθηνών μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου μίλησε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, την ακρίβεια, τη ΔΕΘ και άλλα θέματα.

Ρωξάνη Μπέη στο pagenews.gr: Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

“Η συγκεκριμένη υπόθεση και έτσι όπως εξελίχθηκε αποδείχθηκε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα με πολύ βάθος και πλάτος και σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα της δημοκρατίας και στην ποιότητα των θεσμών στη χώρα μας. Κατέδειξε και ανέδειξε μια σοβαρή υπόσταση του επιτελικού κράτους το οποίο μετά είδαμε ότι συνυπήρχε με ένα επιτελικό παρακράτος υπό το Μέγαρο Μαξίμου και με την υπαγωγή της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό. Καταλήγει το ζήτημα να έχει μια θεσμική εκτροπή και το χειρότερο από όλα ως προς την διαφάνεια είναι η αντιμετώπιση έως τώρα που παρά τις εξαγγελίες το ότι όλα πρέπει να βγουν στο φως, πρέπει ο ελληνικός  λαός να πάρει απαντήσεις, η κυβέρνηση ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική στρατηγική από αυτό. Από την αρχή είδαμε την προσπάθεια υποβάθμισης, είδαμε προσπάθειες συμψηφισμού στη λογική όλοι τα ίδια κάνουν, αυτά συμβαίνουν παντού, η χώρα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Στη συνέχεια είδαμε αυτό να εξελίσσεται με άλλους τρόπους δηλαδή ουσιαστικά να αφήνουμε υπόνοιες και σκιές ότι συνέβη για άλλους λόγους εθνικής ασφάλειας και αυτό να καταλήγει ώστε η αξιοπρέπεια της χώρας να γίνεται βορά στον ξένο τύπο, γιατί όλοι είδαμε τις διαψεύσεις των πρεσβειών…” σημείωσε η κ. Μπέη.

“Είναι ένα πάνω από όλα θεσμικό ζήτημα, κινηθήκαμε από την αρχή θεσμικά είτε αφορούσε αυτό το θέμα της δικαιοσύνης είτε αφορούσε και την πολιτική διαχείριση του θέματος. Ξεκάθαρα και πολύ ανοιχτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο για τη δική του υπόθεση αλλά και για τις άλλες υποθέσεις οι οποίες μένουν ανοιχτές και είναι αναπάντητες όπως του δημοσιογράφου του κ. Κουκάκη από την αρχή ακολούθησε το θεσμικό δρόμο λέγοντας ότι εγώ δεν θα έρθω να νομιμοποιήσω ψιθύρους στο αυτί…” ανέφερε η κ. Μπέη.