Ελλάδα

Λιμενικό: Επιβεβαιώνει τη ρίψη πυροβολισμών στην Τένεδο

Λιμενικό: Επιβεβαιώνει τη ρίψη πυροβολισμών στην Τένεδο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει το συμβάν και τη ρίψη προειδοποιητικών βολών από την ελληνική πλευρά.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο ανάμεσα σε Έλληνες και στην Τουρκία, πλησίον της Τενέδου.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει το συμβάν και τη ρίψη προειδοποιητικών βολών από την ελληνική πλευρά.

Οι αρχές της Τουρκίας ενημερώθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Το σκάφος, το οποίο αρμοδίως χαρακτηρίζεται αδιευκρίνιστο, συνέχισε την πορεία του. Τότε, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τις τουρκικές ότι κατευθύνεται προς τα παράλιά τους, για να ελέγξουν το μυστηριώδες πλοίο.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει τα εξής:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης εντόπισε το Ro – Ro πλοίο “ANATOΛΙΑΝ” σημαίας Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Λέσβου, να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων έχοντας πορεία βόρεια του νησιού.

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου αφού ενημερώθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., να σταματήσει την πορεία του προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, κινούμενος παράλληλα προς τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.

Ταυτόχρονα, για το περιστατικό με το ανωτέρω πλοίο ενημερώθηκαν εγγράφως από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. οι τουρκικές Αρχές, προκειμένου για τις δικές τους ενέργειες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments