Πολιτική

Σχολεία: Σε δημοτικό σχολείο της Δραπετσώνας για τον αγιασμό ο Μητσοτάκης

Σχολεία: Σε δημοτικό σχολείο της Δραπετσώνας για τον αγιασμό ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΤΠ

Σε δημοτικό σχολείο της Δραπετσώνας βρέθηκε για τον αγιασμό ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε δημοτικό σχολείο της Δραπετσώνας βρέθηκε για τον αγιασμό ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία και της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

«Να σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά με χαρά, με υγεία, χωρίς τις περιπέτειες και τις αγωνίες της πανδημίας, σε ένα σχολείο το οποίο αλλάζει, εξελίσσεται και προσπαθούμε συνέχεια να γίνεται ολοένα και καλύτερο. Με περισσότερους εκπαιδευτικούς, για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια διορίσαμε σχεδόν 25.000 νέους εκπαιδευτικούς. Με διευρυμένο πρόγραμμα στο ολοήμερο σχολείο, τα μισά ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, για μεγάλη ανακούφιση για εργαζόμενους γονείς, αλλά μία ευκαιρία και για στο σχολείο να προσφέρει στα παιδιά μας νέες εμπειρίες και πρόσβαση σε νέες δεξιότητες. Με νέα προγράμματα σπουδών, με εργαστήρια σπουδών, προσπαθούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας, το σχολείο πιο ενδιαφέρον», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους δασκάλους, στα παιδιά και στους γονείς.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους γονείς και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχετε έναν ενεργό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στον εθελοντικό ρόλο των γονέων και στην προσπάθεια την οποία καταβάλουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να βοηθήσουν την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να λύνονται μικρά και μεγάλα προβλήματα των σχολείων. Τέλος τα παιδιά μας και ειδικά στα πρωτάκια μας, να ευχηθώ να κρατάτε πάντα αυτό το ζεστό χαμόγελο. Και να θυμάστε ότι το σχολείο δεν είναι μόνο γνώση, είναι πάνω απ’ όλα χαρά. Η χαρά της γνώσης είναι αυτή η οποία θα σας συνοδεύει, από εδώ και στο εξής, σε όλη σας τη διαδρομή», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν στον τομέα της εκπαίδευσης. «Θα συνεχίσουμε να αναπληρώνουμε τους καθηγητές και δασκάλους που φεύγουν με τακτικό ρυθμό», τους διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.

«Σε αυτή την περιοχή με πολλούς εργαζόμενους γονείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το νέο διευρυμένο ωράριο», σημείωσε από την πλευρά του ένας εκ των εκπαιδευτικών του σχολείου με τον Πρωθυπουργός να τονίζει πως «η πρώτη εντολή που έδωσα στην Υπουργό είναι να δοθεί πλαίσιο ελευθερίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό» προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα που να φέρνει καλά αποτελέσματα αν δεν δώσει έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments