Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι μέλισσες του Μπάκιγχαμ ενημερώθηκαν για τον θάνατό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι μέλισσες του Μπάκιγχαμ ενημερώθηκαν για τον θάνατό της

Πηγή Φωτογραφίας: rollingstone

Ο 79χρονος μελισσοκόμος του παλατιού, κλήθηκε να ενημερώσει τις χιλιάδες μέλισσες του παλατιού για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ και την ανάληψη των βασιλικών καθηκόντων από τον Κάρολο τον Γ'

Αν και ακούγεται περίεργη στα αυτιά των περισσοτέρων, ωστόσο πρόκειται για παράδοση αιώνων που τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια.

Στο πένθιμο τελετουργικό που ακολουθεί την είδηση του θανάτου του βασιλιά ή της βασίλισσας, οι μέλισσες πρέπει να ενημερωθούν από τον μελισσοκόμο, διαφορετικά να σταματούν να παράγουν μέλι.

Τον ρόλο αυτό στη Βρετανία έχει ο 79χρονος Τζον Τσαπλ, μελισσοκόμος του παλατιού, ο οποίος κλήθηκε να ενημερώσει τις χιλιάδες μέλισσες του παλατιού για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο Τσαπλ ταξίδεψε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και στο Clarence House για να εκτελέσει το καθήκον του. Τοποθέτησε μαύρες κορδέλες γύρω από τις κυψέλες και μετά ανακοίνωσε με σιγανή φωνή στους πολυάσχολους «εργάτες» τα θλιβερά νέα.

«Χτυπάς σε κάθε κυψέλη και λες: «Η κυρία μας πέθανε, αλλά μην φύγεις. Ο νέος κύριός σου θα είναι καλός δάσκαλος για σένα», εξήγησε ο ίδιος στην εφημερίδα.

Ο Τσαπλ που ανέλαβε τη θέση αυτή πριν από 15 χρόνια, είναι υπεύθυνος για περισσότερες από 1 εκατομμύριο βασιλικές μέλισσες. Επισήμως έχει συνταξιοδοτηθεί, για αυτό και λέει ότι πρόκειται για το αγαπημένο χόμπι του και όχι για τη δουλειά του.

Πιστεύεται ότι είναι ένα έθιμο με κέλτικες ρίζες και απαντάται όχι μόνο σε Αγγλία, Ουαλία, Ιρλανδία, Ελβετία, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, ακόμη και σε μέρη των ΗΠΑ.

Στην κέλτικη μυθολογία οι μέλισσες είναι αγγελιαφόροι μεταξύ ζωντανών και νεκρών.  Μια ιστορία λέει πως όταν υιοθετήθηκε το Γρηγοριανό ημερολόγιο, οι μέλισσες δεν ενημερώθηκαν και αρνήθηκαν να παράξουν μέλι την ημέρα των Χριστουγέννων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments